Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι βρωμιές και οι «βρωμιάρηδες»

Απόλυτα συντεταγμένος στην κυβερνητική στρατηγική συκοφάντησης και σπίλωσης του λαϊκού κινήματος και της διεκδίκησης - υπεράσπισης των δικαιωμάτων του, παρουσιάστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Βούρος. Σε έναν από τους πλέον κακοπαιγμένους μονολόγους της καριέρας του επιχείρησε να συνδέσει την τραμπούκικη επίθεση στον Μπάγεβιτς με εργαζόμενους που παλεύουν για το ψωμί το δικό τους και των παιδιών τους. Για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, ολόκληρο το λαό.

Με επιστολή του σε αθλητική εφημερίδα («Ωρα των Σπορ») θέλησε να εκφράσει την αγανάκτησή του για την επίθεση (;). Μιλάει για «βρωμιάρηδες», «λέρες» που κινούνται «μεταξύ περιθωρίου και παρανομίας», για «πληρωμένους μπαχαλάκηδες». Και ταυτίζει τους όσους επιτέθηκαν στον Ντ. Μπάγεβιτς ή όσους κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, «βούτυρο στο ψωμί» των σχεδιασμών του αστικού κράτους, με τους αγωνιζόμενους εργάτες, μαθητές και σπουδαστές. Ισχυριζόμενος ότι παίζουν «το ίδιο τραγούδι σε διαφορετική πιάτσα κάθε φορά (αποκλεισμός λιμανιών και ξενοδοχείων, αγορασμένη αγανάκτηση στο δρόμο, διεκδίκηση άσυλου στα ξέφραγα Πανεπιστήμια, γήπεδα και σχολεία)»...

Η επιλογή του δεν είναι τυχαία, αποτέλεσμα κακής κρίσης, θολωμένου μυαλού. Δηλώνει συνειδητά «πιστός στρατιώτης» στις γκεμπελικού τύπου τακτικές, με στόχο τη συκοφάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος που αντιπαλεύει με συνέπεια τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.


Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ