Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Κορυφαία στελέχη στο υπουργείο Εσωτερικών της Γουατεμάλας και στην Εθνική Αστυνομία φέρεται να είχαν δημιουργήσει μια εγκληματική δομή που δολοφονούσε φυλακισμένους και διέπραττε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το 2004 έως το 2007, κατήγγειλε η Διεθνής Επιτροπή Κατά της Ατιμωρησίας στη Γουατεμάλα (CICIG) και ανέφερε ότι 6 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση, ενώ αναμένεται να συλληφθούν άλλα 12.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε συμφωνία συγχώνευσης κατέληξαν η γαλλική ενεργειακή εταιρεία «GDF Suez» και η βρετανική «International Power», όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση και σημειώνουν ότι η συγχώνευση θα δημιουργήσει μια παγκόσμια ηγετική εταιρεία στον κλάδο της ανεξάρτητης παραγωγής ενέργειας, με την επωνυμία «New International Power», ενώ θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Ξεκίνησε χτες στη Σρι Λάνκα η δημόσια ακρόαση σχετικά με τα εγκλήματα που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, μεταξύ του στρατού και των δυνάμεων των Ταμίλ, εν μέσω αντιδράσεων, καθώς οργανώσεις και μέλη της κοινότητας των Ταμίλ θεωρούν ότι η Επιτροπή, που πραγματοποιεί την έρευνα έχοντας διοριστεί από την κυβέρνηση, δε θα αποδώσει αντικειμενικά ευθύνες και στο στρατό.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος υπουργός αρμόδιος για θέματα Κοσσυφοπεδίου, Ολιβερ Ιβάνοβιτς, είπε χτες ότι το Βελιγράδι δεν μπορεί να δεχθεί άμεσες συνομιλίες με τους Κοσσοβάρους Αλβανούς δίχως την παρουσία αξιωματούχων της αποστολής του ΟΗΕ στην περιοχή, UNMIK.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Μαροκινές δυνάμεις ασφαλείας εξάρθρωσαν χτες μια οργάνωση ακραίων ισλαμιστών που φέρεται ότι προετοίμαζαν επιθέσεις εντός της χώρας κατά ξένων συμφερόντων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, η οργάνωση αποτελούνταν από 18 μέλη, περιλαμβανομένων τριών ατόμων που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τρομοκρατικές πράξεις.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο 34χρονος Κενυάτης Σαλμίν Μοχάμεντ Κχαμίς, που είχε παραδεχθεί πως συμμετείχε σε σχέδιο της «Αλ Κάιντα» για βομβιστική επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία στο Ναϊρόμπι το 2002, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας τον Ιούλη στην Ουγκάντα.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Ολλανδικό φορτηγό πλοίο με την ονομασία « N.V. Nashville» κινείται ύποπτα ανοιχτά των δυτικοαφρικανικών ακτών με πιθανό σκοπό να ξεφορτώσει επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, ανακοίνωσαν χτες εκπρόσωποι του υπουργείου Περιβάλλοντος στο Καμερούν σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή.

ΛΙΜΑ.-- Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο στην πόλη Σινδρόν, στο βόρειο Περού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ