Σάββατο 14 Αυγούστου 2010 - Κυριακή 15 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι επικίνδυνες αντιλήψεις

Την ίδια στιγμή, η αύξηση της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης προκαλεί τεράστια ζημιά. Οπως παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση, για κάθε επιπλέον 100.000 ανέργους προκαλούνται απώλειες εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία της τάξης των 800 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Κι ενώ έτσι αποδεικνύεται πόσο επιβεβλημένη είναι, και από αυτήν την πλευρά, η ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, η κυβέρνηση καλλιεργεί μια «λογική» ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων, η επιδότηση των εργοδοτικών οφειλών στα ξενοδοχεία αποτελεί μέτρο πάταξης της «μαύρης εργασίας»..!

Δηλαδή, τι λέει; ότι για να πάψουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι εντελώς ανασφάλιστοι, πρέπει να αρχίσουν να ζητάνε από το κράτος να καλύπτει τις υποχρεώσεις των εργοδοτών. Δηλαδή, αυτά που θα έπρεπε να καλύπτει ο εργοδότης, αυτά που αποτελούν ένα μόνο μέρος από τον πλούτο που ο εργάτης παράγει και παρακρατείται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θα πρέπει κι αυτά να καταβάλλονται από την τσέπη του εργαζόμενου. Αμα θέλει ο εργάτης να μη δουλεύει ανασφάλιστος ας πληρώνει μόνος του την Ασφάλισή του, αυτό λένε. Δεν είναι όμως τυχαία τα λόγια που τους «ξεφεύγουν». Αποτυπώνουν σε βάθος την αποφασιστικότητα και την επιμονή με την οποία θα επιβάλουν τα μέτρα που απαιτεί το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ