Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές

Σε ύφεση ήταν χτες η πυρκαγιά στα Κύθηρα, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην Αρχαία Νεμέα που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα καθώς και η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Κύθνο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 02.15 στην περιοχή του Μαψού, στο Χιλιομόδι Κορινθίας και μέχρι το βράδυ κατέστρεφε δασική έκταση. Σε εξέλιξη ήταν μέχρι το βράδυ φωτιά σε πυκνό δάσος στην Καρυά Λευκάδας. Ιδια κατάσταση επικρατούσε και στο Γαλατά Τροιζηνίας και στο Παλαμπά Θεσπρωτίας. Στα Σιμοτάτα και στα Βλαχάτα Κεφαλονιάς, η φωτιά το απόγευμα πλησίασε τους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού του Αίνου.

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι χτες το βράδυ πυρκαγιές στο Αχίλλειο στην Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο στις περιοχές Καταστάρι και Λιθάκια

Εξάλλου, σε σχετική ύφεση βρίσκονταν η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Υπολογίζεται ότι κάηκαν 1.000 μελίσσια καθώς και αμνοερίφια και βοοειδή, που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά, καθώς και 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, περιβόλια και ελιές. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μονή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ