Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Με στόχο το βάθρο

Εχοντας στην κατοχή της το αργυρό μετάλλιο από την προηγούμενη διοργάνωση, πριν τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία, αλλά και το περσινό χάλκινο ευρωπαϊκό, ο στόχος της Εθνικής ανδρών για το φετινό Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, που αρχίζει σήμερα, δε θα μπορούσε να είναι άλλος από μια θέση στο βάθρο για μια ακόμη φορά. Και αυτή την φορά ο στόχος δεν κρύβεται από κανέναν στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Αλλωστε, οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η ανανεωμένη και καινούρια ομάδα (σε παίκτες και προπονητή), που εμφανίστηκε πέρσι τέτοια εποχή περίπου στα γήπεδα της Πολωνίας, δεν είναι πια το μεγάλο ερωτηματικό... Αντίθετα, πρόκειται για ένα δεμένο και οργανωμένο σύνολο με πληρότητα σε όλες τις γραμμές που πηγάζει από τις πολλές εναλλακτικές λύσεις, ωριμότητα και φυσικά υψηλούς στόχους. Και κυρίως πρόκειται για μια ομάδα η οποία ξέφυγε από το γνωστό μοτίβο του «εν αρχή ην η άμυνα» και πλέον δείχνει τις δυνατότητές της και στο γρήγορο μπάσκετ. Βλέπουμε πολλά ενθαρρυντικά πράγματα στην ομάδα. «Δεν φοβόμαστε να ανοίξουμε το ρυθμό όταν έχουμε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, αναφερόμενος στην ομάδα, για να συμπληρώσει: «Το πρώτο που σημειώνω είναι το πνεύμα συνεργασίας με το οποίο λειτουργεί συνολικά η ομάδα. Ολοι οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους πρώτα να πασάρουν, πρώτα να κάνουν το συμπαίκτη τους χαρούμενο, παρά να σκοράρουν. Το δεύτερο που έχω να επισημάνω είναι η πολύ καλή μας άμυνα και το τρίτο είναι η σιγουριά που έχουμε να τρέξουμε μετά από μια καλή μας άμυνα».

Ο ΟΜΙΛΟΣ

Με αντιπάλους την Κίνα, το Πουέρτο Ρίκο, την Ακτή Ελεφαντοστού αλλά και τις Ρωσία και Τουρκία στην Α' φάση της διοργάνωσης οι πιθανότητες να χάσει την πρόκριση στην επόμενη φάση η Εθνική ανδρών μάλλον ανήκουν στη σφαίρα του ...απίθανου (προκρίνονται οι τέσσερις). Ζητούμενο όμως είναι η θέση που θα καταλάβει αφού αυτό είναι και το σημείο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την πορεία στη συνέχεια. Γι' αυτό άλλωστε ο Γιόνας Καζλάουσκας δε σταμάτησε να τονίζει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια ντέρμπι αλλά όλα είναι ντέρμπι, μη συμφωνώντας με την άποψη που λέει ότι το Μουντομπάσκετ για την Εθνική θα αρχίσει στα παιχνίδια με Ρωσία και Τουρκία. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα τελευταία γεγονότα με την τιμωρία δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στους Σχορτσιανίτη - Φώτση από τη ΦΙΜΠΑ, ο Καζλάουσκας είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τα σχέδιά του για τις δυο πρώτες αγωνιστικές κόντρα στην Κίνα (σήμερα) και το Πουέρτο Ρίκο (αύριο) αφού θα διαθέτει μια ...αποψιλωμένη φροντ λάιν. Τα κάστανα από τη φωτιά θα κληθεί να βγάλει ο έτοιμος πλέον Γιάννης Μπουρούσης.

Οι αντίπαλοι

Με υψηλούς στόχους ταξίδεψε στο φετινό Μουντομπάσκετ της Τουρκίας η Εθνική

Eurokinissi

Με υψηλούς στόχους ταξίδεψε στο φετινό Μουντομπάσκετ της Τουρκίας η Εθνική
Σύμφωνα με τα προγνωστικά η οικοδέσποινα της διοργάνωσης Τουρκία, η Ελλάδα και η Ρωσία είναι οι ομάδες που φαίνεται να παλεύουν για τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου, με το Πουέρτο Ρίκο να αποτελεί το ερωτηματικό ικανό για το καλύτερο ή το χειρότερο και τις Κίνα και Ακτή Ελεφαντοστού να μοιάζουν το συμπλήρωμα του ομίλου. Οι οικοδεσπότες Τούρκοι υπό τις οδηγίες του έμπειρου Τάνιεβιτς, «βαριά χαρτιά» τους Τούρκογλου και Ιλιασόβα, στηρίζουν πολλά στον παράγοντα έδρα. Η Ρωσία μοιάζει με πληγωμένη αρκούδα αφού θα παρουσιαστεί χωρίς τους Κιριλένκο και Χόλντεν, αλλά σίγουρα κανείς δεν μπορεί να μην την υπολογίσει. Οι Πορτορικανοί μέχρις στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά της απρόβλεπτης ομάδας σε όλους τους τομείς καθώς λίγο πριν τη διοργάνωση τα αποδυτήρια μυρίζουν ...μπαρούτι εξαιτίας διαφωνιών μεταξύ παικτών. Δύναμή της θεωρούνται οι παίκτες του ΝΒΑ Αρόγιο και Μπαρέτα. Στην Κίνα, του απόντα Γιόα Μονγκ, το νέο αστέρι λέγεται Γινλιάν Γι, του Νιου Τζέρσεϊ Νετς, αλλά ο 23χρονος παίκτης μοιάζει μόνος του σε σχέση με τους υπόλοιπους. Οσο για τους Αφρικανούς, αποκλειστικός σκοπός είναι να αποφύγουν να γίνουν ο... σάκος του μποξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ