Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θεαματικές τούμπες

«Η αριστερά, όμως, αν είναι να προσφέρει χείρα βοηθείας, πρέπει να το κάνει στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία. Δεν γίνεται να δίνει η αριστερά συγχωροχάρτι στο έγκλημα που συντελέστηκε κατά της κοινωνίας. Δεν γίνεται να πετάμε σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων»...

Κοντή και επιλεκτική η μνήμη του επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε τα παραπάνω μιλώντας χτες στη Μυτιλήνη. Είναι αμέτρητες οι φορές που το κόμμα του έτεινε «χείρα βοηθείας» στο ΠΑΣΟΚ, που του έδωσε «συγχωροχάρτι» και του πέταξε «σωσίβιο». Τώρα διαπιστώνει πως οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κατόπιν εορτής και αφού ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε στη διαμόρφωση τέτοιων κρίσιμων στιγμών και συνθηκών. Δεν παραγράφονται όμως οι ευθύνες του. Κι αν ο ίδιος επιλέγει να τις ξεχνά, ας είναι βέβαιος πως ο λαός δεν τις ξεχνά και δεν απονέμει συγχωροχάρτια.

Δεν ξεχνά ποιος ψήφισε το Μάαστριχτ, δεν ξεχνά ποιος στήριξε με την ψήφο, την ανοχή, τη ρητορεία του στρατηγικές επιλογές της ΕΕ, την ίδια την ΕΕ, που στρεφόταν με δριμύτητα κατά των λαών των χωρών - μελών της. Δεν ξεχνά τις άπειρες φορές που εξωράιζε την εικόνα και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, άλλοτε με το να δηλώνουν ότι δεν απαιτούν «πιστοποιητικά προτέρου εντίμου βίου», άλλοτε με το να το εντάσσουν στις «δημοκρατικές δυνάμεις» του τόπου, άλλοτε καλώντας το σε συνεργασία. Μόλις στις προηγούμενες εθνικές εκλογές κι ενώ ήδη ήταν ορατά τα σύννεφα που σωρεύονταν πάνω απ' τα κεφάλια του λαού ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε ότι το ΠΑΣΟΚ «λέει σωστά πράγματα, δεν ξέρω όμως αν είναι αρκετά»... Αλλα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διέκριναν «θετικά σημεία» στο πρόγραμμά του, π.χ., για το Ασφαλιστικό. Και μετά τις εκλογές έλεγαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εφαρμόζει το πρόγραμμά του, αν και το κάνει συνεπέστατα.

Σήμερα καταπίνουν τη γλώσσα τους όταν οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν ότι το πρόγραμμά τους εφαρμόζουν. Χτες μόλις ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε: «Τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι που κάνουμε επειδή μας επιβλήθηκαν από την τρόικα. Ολοι μας εφαρμόζουμε πολιτικές προδιαγεγραμμένες»... 'Η παριστάνουν τους «αθώους»... Ετσι είναι ο οπορτουνισμός και γι' αυτό πρέπει να καταδικαστεί απ' το λαό πολιτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ