Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
«Να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής»

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

MotionTeam

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Στα εργοτάξια του Μετρό της Θεσσαλονίκης στη Δελφών, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων νόσων και στον ΟΑΕΔ της Παπαναστασίου έκανε περιοδεία χτες το πρωί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις επικείμενες εκλογές για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν, των μονοπωλίων και της τρόικας.

Μιλώντας σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό, ο Θ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι όλα τα προβλήματα συνδέονται και πρέπει ενιαία να δοθεί η μάχη για την αντιμετώπισή τους. Από το αν θα έχουμε καλό πεζοδρόμιο ή πάρκο στη γειτονιά μας, αν θα έχουμε σύγχρονα, αξιόπιστα και φθηνά μέσα μαζικής μεταφοράς, αν θα έχουμε δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και Παιδεία, αν θα έχουμε εισόδημα που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας και εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα. Γι' αυτό σημείωσε πως η μάχη πρέπει να δοθεί ενιαία και στο τοπικό και στο κεντρικό επίπεδο. Και τόνισε πως οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι δύναμη που μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική του μνημονίου.

«Ηρθε η ώρα που οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν και να αποφασίσουν να μην πάνε στην κάλπη με τη συνήθεια του παρελθόντος, δηλαδή ψηφίζουμε έναν από τους δύο μονομάχους γιατί αυτοί μπορούν να κυβερνήσουν. Οι εκλογές οι τοπικές δίνουν τη δυνατότητα να διορθώσουμε την ψήφο που δώσαμε πέρσι στα κόμματα του δικομματισμού και να ξανασκεφτούμε στην πορεία πώς μπορεί να προχωρήσει αυτή η χώρα και ο τόπος», είπε. Και τους κάλεσε με την αποφασιστική ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ανάχωμα στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς για να έχουμε μια εξουσία που θα είναι πραγματικά λαϊκή, μια εξουσία των εργατών και όχι εξουσία των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών», σημείωσε.

Οι υποψήφιοι στην Ημαθία

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε προχτές η Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ, στην οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο νομό με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην εκδήλωση μίλησε ο Θ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος κάλεσε τον εργαζόμενο λαό να απορρίψει την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, σημειώνοντας ότι όσες μεγάλες θυσίες κι αν κάνουν, δε θα υπάρξει κανένα όφελος για τους ίδιους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ρύπανσης του Αλιάκμονα, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται μόνιμα στην επικαιρότητα. Οπως είπε, η ρύπανση της Τάφρου «66» από τις βιομηχανίες της περιοχής εκδηλώνεται με τα ίδια αποτελέσματα κάθε χρόνο εδώ και 20 χρόνια, χωρίς οι αρμόδιες αρχές (οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και οι δήμαρχοι και νομάρχες) να παίρνουν κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Πρόσθεσε πως το ερώτημα με τα μονοπώλια ή με το λαό αφορά και στο περιβάλλον. Και ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας για το περιβάλλον αποκτά δυναμική και αποτελεσματικότητα όταν εντάσσεται στη δράση για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Χρήστος Τρεμπελής. Τους υποψήφιους παρουσίασε η Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας, Μαίρη Παπαδοπούλου.

Υποψήφια δήμαρχος Βέροιας είναι η Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Βέροιας, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας είναι ο Γιώργος Καρτσούνης, γιατρός, ορθοπεδικός στο ΙΚΑ Νάουσας, μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για τις τοπικές εκλογές (2023-07-18 00:00:00.0)
«Λαϊκή Συσπείρωση» για να κάνουμε άλμα μπροστά! (2010-11-02 00:00:00.0)
Με τους υποψήφιους σε περιφέρεια και δήμους (2010-10-15 00:00:00.0)
Πρόγραμμα Θ. Κωνσταντινίδη (2010-10-15 00:00:00.0)
Οι άνθρωποι του μόχθου να σταθούν δίπλα μας (2010-09-16 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και περιοδείες (2010-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ