Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Συμβουλές» Καρζάι στους κατοχικούς

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ακόμα μία προσπάθεια να διασώσει τη δημόσια εικόνα του κάνει ο εγκάθετος πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, επιχειρώντας να «αμφισβητήσει» δήθεν την αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχική στρατηγική, με αφορμή τις απώλειες αμάχων, που προκαλούνται από τις νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές των κατοχικών δυνάμεων. Ο Αφγανός πρόεδρος ανέφερε ότι η εφαρμοζόμενη στρατηγική δε φαίνεται να έχει αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ανταρτών, αντίθετα ενισχύει το «ηθικό τους προφίλ».

Σε δημοσιεύματα της αμερικανικής «Ουάσιγκτον Ποστ», αναφέρεται ότι αρκετά στελέχη της κυβέρνησης Καρζάι πληρώνονται από τη CIA, προκαλώντας την «αντίδραση» του εκπροσώπου της υπηρεσίας, Πολ Γκιμιλιάνο, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έδωσαν χρήματα σε κάποιον από τα κυβερνητικά στελέχη ή οποιοσδήποτε από την κυβέρνηση Καρζάι λειτούργησε ως πράκτορας της υπηρεσίας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι δολοφονίες υποψηφίων των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, του Αφγανιστάν, με τις κατοχικές δυνάμεις να χαρακτηρίζουν τη διαδικασία «δοκιμασία» για τη σταθερότητα και ασφάλεια της χώρας. Το Σάββατο δυνάμεις των Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε αμερικανική κατοχική βάση στην αφγανική επαρχία Χοστ, με τις κατοχικές δυνάμεις να δηλώνουν ότι στις μάχες που ακολούθησαν σκοτώθηκαν περισσότεροι από «30 μαχητές Ταλιμπάν». Χτες σε βομβιστικές επιθέσεις στα νότια της χώρας σκοτώθηκαν ακόμα επτά Αμερικανοί στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ