Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
9 νεκροί από πυρκαγιά σε γηροκομείο

ΜΟΣΧΑ.-

Εννέα ηλικιωμένοι βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε χτες το πρωί σε γηροκομείο της περιοχής Τβερ της κεντρικής Ρωσίας στην πόλη Βίσνι Βολότσεκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα, πιθανά ένας 86χρονος να λούστηκε πετρέλαιο και να έβαλε στον εαυτό του φωτιά με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί και οι υπόλοιποι να πεθάνουν από αναθυμιάσεις στα κρεβάτια τους. Συνολικά, περίπου 480 άνθρωποι διασώθηκαν από το γηροκομείο, το οποίο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους ...τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε ο συγκεκριμένος ηλικιωμένος σε μια χώρα που τα τελευταία 20 χρόνια, μετά τις ανατροπές του σοσιαλιστικού καθεστώτος και την καπιταλιστική παλινόρθωση, οι απόμαχοι της δουλειάς βιώνουν τον αποκλεισμό και την εγκατάλειψη, με συντάξεις πείνας και παροχές χαμηλής ποιότητας. Να σημειώσουμε ότι η λεγόμενη τρίτη ηλικία, η μητρότητα και το παιδί ήταν αναμφισβήτα οι «προνομιούχοι» στη σοσιαλιστική περίοδο.

Το τραγικό περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στην σημερινή καπιταλιστική Ρωσία. Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια, στη Ρωσία έχουν ξεσπάσει σειρά πυρκαγιών σε οίκους ευγηρίας με κύρια αιτία τις ελλείψεις των συνθηκών ασφαλείας. Το Φλεβάρη του 2009 σκοτώθηκαν 23 ηλικιωμένη στη βορειοδυτική Ρωσία, 10 τον Ιούνιο του 2007 στη Δυτική Σιβηρία και το Μάρτιο του ίδιου χρόνου, 63 στο Κρασνοντάρ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ