Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε 4ωρη στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΡΕΖΕΝΣΙ» στην Κέρκυρα. Η εργοδοσία, με πρόσχημα την ανακαίνιση, προχωρά στο κλείσιμο του ξενοδοχείου 1,5 μήνα νωρίτερα, αφήνοντας ξεκρέμαστους τους 50 περίπου εργαζόμενους. Μια εξέλιξη που έχει ως συνέπεια τη συρρίκνωση των εισοδημάτων για τους εργαζόμενους στο 1/4 περίπου της σεζόν, με επιπτώσεις και στην πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς η θεώρηση του βιβλιαρίου προβλέπει 120 ένσημα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Περίπου 40 εργαζόμενοι απολύθηκαν χτες στα εργοτάξια του οδικού άξονα Ε-65, στο τμήμα Προαστίου Καρδίτσας - Μεχαλοχωρίου Τρικάλων. Οι 25 απολύσεις έγιναν από το εργοτάξιο της κατασκευάστριας εταιρείας ισπανικών συμφερόντων «Ferrovial Agroman» στο Μεγαλοχώρι και άλλες 16 στο εργοτάξιο της εταιρείας «ΕΛΤΕΡ» στο Προάστιο. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Ε-65 καταγγέλλει τις απολύσεις και εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο «η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε-65 να φρενάρει συνολικά σε όλο το μήκος». Καταλήγοντας επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν το χρέος που άλλοι δημιούργησαν. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν με φτώχεια κι ανεργία αυτή την πολιτική και τα παιχνίδια των εταιρειών. Φτάνει πια! Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις. Δουλειά για όλους».

ΜΕΤΑΛΛΟ: Σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης της εταιρείας «ΕΔΡΑΣΗ» προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι, απαιτώντας άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, που έχουν φτάσει από 5 μέχρι και 10 μήνες! Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και σήμερα τον αποκλεισμό της πύλης.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, χτες και προχτές, το τεχνικό προσωπικό του Μετρό της Θεσσαλονίκης διεκδικεί τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους χρωστά η κοινοπραξία. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ.

«ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ»: Σε άλλες δύο απολύσεις εργατών που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά της ασύδοτης δράσης της και των αντεργατικών μέτρων που παίρνει, προχώρησε η εργοδοσία στο εργοστάσιο μετάλλου «Κιολεΐδης», στο Βόλο. Συνολικά, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χτες στην επιχείρηση έγιναν τρεις απολύσεις, δηλαδή από μία κάθε μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ