Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μπίζνες με λεφτά των λαϊκών στρωμάτων

Η Δημοτική Αρχή Λάρισας, που πρόσκειται στη ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να «επενδύσει» στην αγορά οικοπέδων τα κέρδη που συγκέντρωσε η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), από τα τέλη που πληρώνουν οι δημότες για την ύδρευση και την αποχέτευση και τα οποία είναι ιδιαιτέρως υψηλά.

Η «μπίζνα» θα γίνει ως εξής: Η ΔΕΥΑΛ θα διαθέσει ένα μέρος από τα 30 εκατομμύρια που είναι το αποθεματικό της, για την αγορά δύο οικοπέδων, συνολικής έκτασης 14.000 τετραγωνικών μέτρων στην προνομιούχα συνοικία της Νεάπολης που ανήκουν στο δήμο (!) Η αγορά θα γίνει σε τιμή μεταξύ της αντικειμενικής και της εμπορικής αξίας των οικοπέδων και υπολογίζεται ότι, συνολικά, θα διατεθούν περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Η πρόταση γι' αυτή την «μπίζνα» έγινε από το δήμαρχο Λάρισας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Κ. Τζανακούλη και την ψήφισαν στο ΔΣ της επιχείρησης, εκτός από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Γ. Σάπκα (ΠΑΣΟΚ) και του Απ. Καλογιάννη (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ).

Την καταψήφισαν ο Β. Ζωγράφος, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο Π. Λιόλιος, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Οπως υποστήριξε ο Κ. Τζανακούλης, σε σύσκεψη που έγινε πριν λίγο καιρό στο γραφείο του με τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση για να διασώσει τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΛ. Διότι - όπως είπε - έχει πληροφορίες και ως μέλος της διοίκησης της ΚΕΔΚΕ ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ενδέχεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε δέσμευση των αποθεματικών της ΔΕΥΑ, ενώ - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - προσανατολίζεται και στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ έσπευσε να υποστηρίξει ότι από την «μπίζνα» που προωθεί θα βγουν κερδισμένοι και η ΔΕΥΑΛ και ο δήμος, ο οποίος - ειρήσθω εν παρόδω - είναι καταχρεωμένος στις τράπεζες και πολύ θα ήθελε να εξασφαλίσει ρευστό...

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Λάρισα ο Γ. Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Β. Ζωγράφος, δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος της παράταξης, μίλησαν για συναίνεση της δημοτικής αρχής αλλά και των άλλων παρατάξεων, στην κεντρική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που θέλει και προωθεί την παράδοση, όχι μόνο των ΔΕΥΑ, αλλά γενικότερα των υδάτινων πόρων της χώρας μας στο επιχειρηματικό κεφάλαιο. Και σημείωσαν ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, ν' αδρανοποιήσει τους δημότες, αφού, αντί να τους ζητήσει ν' αγωνιστούν κατά της παράδοσης των ΔΕΥΑ στα μονοπώλια, στην ουσία τους λέει «μη νοιάζεστε και μην αντιδράτε γιατί είμαστε εμείς εδώ να περισώσουμε την περιουσία της ΔΕΥΑΛ». Αυτή - τόνισαν - είναι η «λογική» της διαχείρισης, της μοιρολατρίας και της υποταγής που χαρακτηρίζει τους αιρετούς ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επεσήμαναν ότι η Δημοτική Αρχή πιστεύει πως το νερό είναι εμπόρευμα και το πουλά πανάκριβα στους δημότες αυξάνοντας έτσι τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΛ. Και υπογράμμισαν ότι η ΔΕΥΑΛ θα μπορούσε να διαθέσει από τα αποθεματικά της, όχι για «μπίζνες» με οικόπεδα, αλλά για την ουσιαστική μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, για την κατάργηση του ειδικού τέλους 80% που έχει επιβληθεί στους λογαριασμούς του νερού ως αποχετευτικά έργα που έγιναν πριν από πολλά χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ