Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΩΣΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 73-69
Ηττα με ερωτηματικά...

Με ήττα που τελικά αποδείχθηκε ...βολική μόνο ....κατά το ήμισυ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις για τον πρώτο γύρο του φετινού Μουντομπάσκετ η εθνική. Στο τελευταίο της αγώνα για τον Γ' όμιλο, έχασε από την Ρωσία με 73-69 καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, με την Ρωσία να είναι δεύτερη. Ομως στην φάση των «16», η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τελικά την Ισπανία (που ήθελε να αποφύγει) και όχι την Γαλλία (όπως περίμενε...). Οι «τρικολόρ» ...κατάφεραν να χάσουν (!) από τους Νεοζηλανδούς με -12 πόντους (82-70), διαφορά μάλιστα που τους έφερε στην 4η θέση (εξαιτίας της τριπλής ισοβαθμίας με Ισπανία, Ν. Ζηλανδία) και αντιπάλους των Τούρκων (η Ν. Ζηλανδία θα κοντραριστεί με την Ρωσία). Το καλό πάντως για την Ελλάδα (με την τρίτη θέση που πήρε) είναι ότι εάν προκριθεί στους οκτώ αποφεύγει μια κόντρα με το φαβορί της διοργάνωσης ΗΠΑ (που αναμένεται να προκριθούν κόντρα στην Αγκόλα). Στο χθεσινό παιχνίδι οι διεθνείς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους, χωρίς πάθος και ένταση στο παιχνίδι απέναντι στους Ρώσους, που αν και οι ίδιοι χαλαροί, έδειξαν ωστόσο να κυνηγάνε περισσότερο την νίκη...

  • Συγκλονιστική μάχη έγινε στο Ακτή Ελεφαντοστού-Πουέρτο Ρίκο με τους Αφρικανούς να φθάνουν μια ανάσα από την πρόκριση (νίκησαν με 88-79 άλλα ήθελαν +13) και τους Πορτορικανούς να χάνουν το εισιτήριο για ένα πόντο (ήθελαν ήττα κάτω από 8 πόντους). Το αποτέλεσμα βόλεψε τους Κινέζους που πέρασαν σαν τέταρτοι (παρά την ήττα από την Τουρκία με 87-40).
  • Αλλα αποτελέσματα: ΗΠΑ-Τυνησία 92-57, Iσπανία-Καναδάς 89-67, Αγκόλα-Αυστραλία 55-76, Λίβανος-Λιθουανία 66-84, Σλοβενία-Ιράν 65-60, Aργεντινή-Σερβία 82-84, Ιορδανία-Γερμανία 73-91, Βραζιλία-Κροατία 92-74.
  • Τα ζευγάρια της φάσης των «16» που αρχίζει το Σάββατο είναι: ΗΠΑ-Αγκόλα, Λιθουανία-Κίνα , Σλοβενία-Αυστραλία, Ελλάδα-Ισπανία, Τουρκία-Γαλλία, Ρωσία-Ν.Ζηλανδία, Σερβία-Κροατία, Αργεντινή-Βραζιλία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ