Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Αρνήθηκε την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης ΑμΕΑ

Αγωνιστική παρέμβαση έκαναν ΣΕΑΑΝ, Συντονιστικό ΟΤΑ Αττικής και ΠΑΜΕ

Την άμεση επαναπρόσληψη της Μαρίας Κόντου απαίτησαν προχτές από τη δημοτική αρχή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το Συντονιστικό ΟΤΑ Αττικής και η Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ. Η εργαζόμενη, που πάσχει από σοβαρή χρόνια πάθηση, έμεινε χωρίς δουλειά, απολύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας στα ΚΑΠΗ Ασπροπύργου καθώς έληξε στο τέλος Αυγούστου η σύμβασή της. Στην κινητοποίηση πήρε μέρος και ο υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Μπακάλης.

Πιεσμένος από την αγωνιστική παρέμβαση και την κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η στάση της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου (στηρίζεται από τη ΝΔ) προσπάθησε να αναδιπλωθεί καλώντας το ΔΣ να λάβει ομόφωνη απόφαση αλλά για να ...ζητήσει από τον Περιφερειάρχη ανανέωση της σύμβασης. Ελιγμό φυσικά που έτρεξε να στηρίξει και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Προσπαθώντας κι οι δυο «εταίροι» συνειδητά να κρύψουν πως στηρίζουν την πολιτική που παράγει ανεργία και ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, εμπαίζοντας ταυτόχρονα και κάνοντας «μπαλάκι» τους εργαζόμενους.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση του ΔΣ και επισήμαναν ότι το δικαίωμα στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτι η εργαζόμενη πετιέται στο δρόμο χάνοντας το μοναδικό εισόδημα που είχε. Ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης, αξιοποιώντας τη δύναμη που δίνει ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας όπως έχει φανεί με παρεμβάσεις που οδήγησαν σε επαναπροσλήψεις στους Δήμους Ζωγράφου, Τρίπολης, Ιωαννίνων. Σ' αυτή την κατεύθυνση και με τη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο όπου φώναζαν συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δε θα περάσει» και «πάρτε πίσω τις απολύσεις», κάλεσαν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συστρατευτούν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους, ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες.

Σύσκεψη της ΣΕΑΑΝ στις 9 Σεπτέμβρη

Σε σύσκεψη των επιτροπών αγώνα, κινήσεων και συνδικαλιστών από το χώρο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, των χρονίως πασχόντων και των αναπήρων, των γονέων και κηδεμόνων ΑμΕΑ και εργαζόμενων στην Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή καλεί την ερχόμενη Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Τονίζει ότι σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η αγωνιστική συμπαράταξη όλων, ο αγωνιστικός ξεσηκωμός και η πάλη για δωρεάν θεραπείες και φάρμακα για όλα τα παιδιά που τα έχουν ανάγκη, να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν στα διάφορα κέντρα ειδικής αγωγής και πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, ειδική αγωγή, καμία απόλυση και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και Πρόνοια κλπ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο το παναναπηρικό συλλαλητήριο (2016-12-01 00:00:00.0)
Αύριο η παν-αναπηρική κινητοποίηση (2014-12-02 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο για την Πρόνοια και Ειδική Αγωγή (2011-06-16 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη (2010-09-09 00:00:00.0)
Τιμούν τη μέρα με αγωνιστική κινητοποίηση (2008-12-03 00:00:00.0)
Σήμερα το κοινό συλλαλητήριο (2005-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ