Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
«Να σταματήσει η παραχώρηση του Καϊμακτσαλάν στο ιδιωτικό κεφάλαιο»

Τα σχέδια της κυβέρνησης, σχετικά με το ξεπούλημα των δημόσιων ακινήτων που έχουν δρομολογηθεί με πρόσχημα τα ελλείμματα, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, ζητά να μάθει το ΚΚΕ, με ερώτηση των βουλευτών Αγγελου Τζέκη, Γιάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στην ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα οι βουλευτές αναφέρουν:

«Με πρόσχημα την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η κυβέρνηση προχωρά στην παραχώρηση των δημοσίων ακινήτων σε ιδιώτες, μεταξύ αυτών αναφέρεται και το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με τη γύρω έκταση των 18.000 περίπου στρεμμάτων για 50 χρόνια.

Πρόκειται για το σημαντικότερο και μεγαλύτερο δημόσιο ακίνητο της περιοχής, καθώς είναι το ψηλότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, στο οποίο λειτουργεί χιονοδρομικό κέντρο από το 1995 με πρωτοβουλία της Ν.Α. Πέλλας.

Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακολουθούν πολιτική παραχώρησης - ιδιωτικοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Δημιουργεί νέα πεδία δραστηριότητας για επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία τους, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η γη και το περιβάλλον είναι δημόσια αγαθά που πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού για αξιοπρεπείς διακοπές, δραστηριότητες και ψυχαγωγία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι βουλευτές:

Τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε να σταματήσει κάθε διαδικασία παραχώρησης του Καϊμακτσαλάν και οποιουδήποτε άλλου δημόσιου ακινήτου, στο ιδιωτικό κεφάλαιο;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ