Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε περιπέτειες το οικογενειακό επίδομα

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το οικογενειακό επίδομα μετά τη χτεσινή δυσμενή εισήγηση του εισαγγελέα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του ανέφερε ότι με βάση το νόμο 2740/1997 η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος δεν είναι αμοιβή για παρεχόμενη εργασία, αλλά οικογενειακή παροχή. Προς επίρρωση των απόψεών του ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο νόμος 2740/1997 ρητά συνδέει την παροχή με την οικογενειακή κατάσταση και όχι με τις συνθήκες εργασίας.

Η υπόθεση έφτασε στον Αρειο Πάγο μετά από αίτηση αναίρεσης, του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών, εφετειακής απόφασης, η οποία είχε κρίνει ότι θα πρέπει να καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα και σε εργαζόμενή του με σχέση ιδιωτικού δικαίου, αλλά εξομοιούμενη με μισθολογική μεταχείριση δημοσίου υπαλλήλου, ανεξαρτήτως της καταβολής του οικογενειακού επιδόματος στον σύζυγό της δημόσιο υπάλληλο.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση του οικογενειακού επιδόματος εκκρεμεί και στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς υπήρχαν αντικρουόμενες αποφάσεις του Αρειου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ