Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ενέκρινε αναχρηματοδότηση δανείου

Νέα αφαίμαξη του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων της πρωτεύουσας αναμένεται, καθώς χτες η πλειοψηφία (ΝΔ) του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις ψήφους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ ενέκρινε την αναχρηματοδότηση δανείου, ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε λάβει ο δήμος το 2003 από την Αγροτική Τράπεζα. Το χρέος, είναι προφανές ότι θα επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες, με αυξημένα τέλη, καθώς η αποπληρωμή του προβλέπεται να γίνει με δυσμενέστερους από τους αρχικούς όρους.

Το εν λόγω δάνειο είχε συναφθεί επί δημαρχίας Ντ. Μπακογιάννη για ανάγκες που αφορούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έπρεπε να είχε αποπληρωθεί στα τέλη Αυγούστου του 2010. Χτες, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης, ύψους 29,450 εκατομμυρίων ευρώ, με το αυξημένο επιτόκιο της τάξης του 8,1% και εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο.

Την ανανέωση της δανειακής σύμβασης καταψήφισε η παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο, όπως είχε κάνει, άλλωστε, και με το δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, με το σκεπτικό ότι οι συνέπειες στα λαϊκά στρώματα θα είναι εξαιρετικά δυσμενείς, αφού θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη, ενώ υπηρεσίες θα κλείσουν ή θα υποβαθμιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ