Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Ξαναζεσταμένες» εξαγγελίες που μένουν στα «χαρτιά»

Ενα «καλάθι» από εξαγγελίες για την αναβάθμιση του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που επί δεκαετίες ευαγγελίζονταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χωρίς ποτέ να τις πραγματοποιήσουν, περιλαμβάνει το κυβερνητικό Στρατηγικό Σχέδιο για την πόλη, που παρουσιάστηκε χτες στη διάρκεια ημερίδας στη Θεσσαλονίκη στο ΤΕΕ - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας. Αλλωστε, ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, που το παρουσίασε, μόλις πριν δύο μήνες δήλωνε σε συνέντευξη Τύπου: «Τα έργα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή, συζητούνται επί χρόνια και όταν φτάνει η ώρα να υλοποιηθούν, έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους, έχουν χάσει τη λάμψη τους, είναι παρωχημένα»...

Στο χαρακτηρισμένο από τον υπουργό, ως «αιχμάλωτο» έργο του Μετρό, παρατηρούνται, όπως είπε και χτες, πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, αφού έχει ολοκληρωθεί μόνο το 14,5% του έργου, τη στιγμή που έχει αναλωθεί το 65% του προαναγγελθέντος χρόνου. Παράλληλα, ο προϋπολογισμός έχει ξεφύγει κατά 60% των αρχικών εκτιμήσεων και από τους 13 σταθμούς της βασικής γραμμής των 9.6 χιλιομέτρων, που βρίσκεται υπό κατασκευή, στους οκτώ έχουν προκύψει σοβαρότατα προβλήματα.

Το άλλο έργο που το διαφήμιζαν τα διάφορα κατά καιρούς κυβερνητικά στελέχη μόλις πατούσαν το πόδι τους στη Θεσσαλονίκη, την υποθαλάσσια αρτηρία, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, ενώ ο παραχωρησιούχος διεκδικεί από το Δημόσιο πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις!

Επίσης, το ακόμη πιο φιλόδοξο έργο της εξωτερικής περιφερειακής μάλλον έχει χαθεί στο βάθος ενός απροσδιόριστου χρόνου, ενώ η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήδη παρατάθηκε για το τέλος του 2012.

Ο Δ. Ρέππας δήλωσε πως το Σχέδιο είναι σχέδιο δεκαετίας, ενώ για την επόμενη τετραετία μπορούν να υλοποιηθούν μόνο έργα αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής και να γίνουν οι μελέτες για τις επεκτάσεις του μετρό προς τα ανατολικά και δυτικά της πόλης. Επίσης, δήλωσε ότι το Στρατόπεδο Γκόνου προσφέρεται για τη δημιουργία σύγχρονου και μεγάλου εμπορευματικού κέντρου, που θα εξυπηρετήσει τις μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ