Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ
Συναντήσεις με ΝΔ

Τις θέσεις που διατύπωσαν και στις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και τον πρωθυπουργό, ενόψει της ΔΕΘ, επανέλαβαν χτες οι αντιπροσωπείες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά. Θέσεις που υποστηρίζουν την εφαρμογή του μνημονίου με επιμέρους τροποποιήσεις, στο πλαίσιο ενός «παζαριού», με σκοπό τη διασφάλιση ενισχύσεων για τις μεγάλες επιχειρήσεις που λογίζονται ως «μικρομεσαίες» από την ΕΕ.

Είναι ενδεικτικό ότι στο υπόμνημα της ΓΣΕΒΕΕ προς τον πρωθυπουργό, εκθειάστηκε η πολιτική της... Κομισιόν για τις μικρές επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που μετά τους μεγαλοβιομήχανους, η ίδια η τρόικα υποστήριξε ότι το μεγάλο πλήθος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αποτελεί εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα. Η ΕΣΕΕ, με δηλώσεις του προέδρου της, Β. Κορκίδη, ζήτησε ...«τολμηρές μεταρρυθμίσεις», ελπίζοντας ουσιαστικά μεγαλύτερη στήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων που κρίνεται ότι λόγω μεγέθους μπορούν να συνυπάρξουν με τα μονοπώλια σε μια αμοιβαία επωφελή σχέση.

Και οι δύο οργανώσεις, που θεωρητικά αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, επιδίδονται σε μια αποπροσανατολιστική τακτική, στηρίζοντας και το μνημόνιο και τις θέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, με «κούφια» λόγια για τις συνέπειες του μνημονίου.

Αυτή είναι και η ουσία των τοποθετήσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που δίνουν έμφαση στον τομέα της χρηματοδότησης και φορολογικών ελαφρύνσεων, οι οποίες δεν έχουν καμία πρακτική χρησιμότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων, που στενάζουν κάτω από την εξάπλωση των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ