Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΜΑΝΑΤΖΕΡ
Ρεσιτάλ υποκρισίας

Κρεσέντο υποκρισίας από τους... παροικούντες (αλλά και... επισκέπτες) την Ιερουσαλήμ, μετά από δημοσίευμα (ΤΑ ΝΕΑ) που αποκαλύπτει έλεγχο της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) σε μάνατζερ αθλητών για φοροδιαφυγή, «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος και άλλες... ανδραγαθίες. Ο συγκεκριμένος βρέθηκε να έχει καταθέσεις (από ποδοσφαιριστές, μεγαλοπαράγοντες ελληνικών ομάδων, δικηγόρους κ.ά.) ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ. Με τα 5 εκατ. από αυτά να προέρχονταν από κέρδη που είχε ο μάνατζερ από το ποδοσφαιρικό στοίχημα.

Σχεδόν όλοι «έπεσαν από τα σύννεφα» και μετέρχονται βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς («βόμβες» κλπ.) για τις πληροφορίες. Αναφερόμενοι σ' έναν άκρως εμπορευματοποιημένο χώρο που λειτουργεί με τους νόμους και την «ηθική» της αγοράς. Οπου - ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ (διαχρονικά) - οι ΠΑΕ συνεχώς φοροδιαφεύγουν και φοροκλέβουν, παράγοντες ΥΠΟΔΙΚΟΙ κουμαντάρουν και θησαυρίζουν. Οπου έχει αποκαλυφθεί ξανά ότι στελέχη (και) του ποδοσφαίρου - απ' ευθείας ή μέσω συγγενικών προσώπων - δίνουν... ρεσιτάλ μαντεψιάς και αποκομίζουν τουλάχιστον εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από το στοίχημα. Οπου υπάρχουν 3 πακέτα φακέλων για ύποπτους προσυνεννόησης αγώνες. Οπου καταπατιέται κάθε νόμος, όπου, όπου...

Αν πιστοποιηθούν οι παραβάσεις του μάνατζερ να τιμωρηθεί. Αλλά δεν μπορεί να παρουσιάζεται σαν κεραυνός εν αιθρία, ένα κοινό μυστικό. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε θα είναι ο τελευταίος που βρίσκει και κάνει. Εκτός αν η δημοσιοποίηση (και η αντιμετώπιση) της περίπτωσής του εξυπηρετεί προπαγανδιστικά και επικοινωνιακά παιχνίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ