Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Χαρίρι: «Λάθος» οι κατηγορίες κατά Συρίας

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Οι κατηγορίες σε βάρος της Συρίας για εμπλοκή στη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι, καθώς και άλλων 22 ανθρώπων στις 14 Φλεβάρη του 2005 σε βομβιστική επίθεση ήταν «λάθος». Αυτό δηλώνει απερίφραστα ο γιος του και νυν πρωθυπουργός του Λιβάνου, επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχει και η σιιτική «Χεζμπολλάχ», Σάαντ Χαρίρι, σε συνέντευξή του στη σαουδαραβική εφημερίδα «Σαρκ αλ Αουσάτ».

Ο Σάαντ Χαρίρι υπογραμμίζει ότι η καταγγελία της Συρίας είχε «πολιτική χροιά» και πλέον δεν ισχύει. «Ορισμένοι μάρτυρες οδήγησαν σε λάθος δρόμο τη σχετική ανάκριση και προκάλεσαν πολύ κακό τόσο στο Λίβανο όσο και στη Συρία», πρόσθεσε, για να καταλήξει ότι «το ειδικό δικαστήριο, που λειτουργεί με απόφαση του ΟΗΕ και συλλέγει στοιχεία για την υπόθεση, κάνει τη δουλειά και εμείς τη δικιά μας και είναι η επανεξέταση όλων των στοιχείων».

Οι δηλώσεις Χαρίρι, σύμφωνα με Αραβες αναλυτές, γυρίζουν μια πολύ σημαντική σελίδα στις λιβανο-συριακές σχέσεις. Επίσης, φαίνεται ότι προφανώς ο Χαρίρι επιδιώκει, με κάθε τρόπο, να αποκλείσει το ενδεχόμενο εσωτερικής έντασης μεταξύ της «Χεζμπολλάχ» και άλλων πολιτικών δυνάμεων, στην περίπτωση που το δικαστήριο του ΟΗΕ χαρακτηρίσει υπόπτους μέλη της σιιτικής οργάνωσης, όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του, κάτι που αναμένεται εντός των προσεχών μηνών.

  • Κατηγορίες σε βάρος 84 ατόμων απήγγειλε η λιβανική εισαγγελία για τα αιματηρά επεισόδια της 24ης Αυγούστου ανάμεσα σε ενόπλους της «Χεζμπολλάχ» και μιας μικρής σουνιτικής οργάνωσης, που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και ξεκίνησαν από προσωπικές διαφορές. Εξ αυτών οι 22 έχουν συλληφθεί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ