Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»
Αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» να οργανώσουν τον αγώνα τους απαιτώντας καμιά απόλυση, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, καλούν, τα ταξικά συνδικάτα της Πανελλήνιας Ενωσης Λιθογράφων, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, καθώς και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με κοινή ανακοίνωσή τους. Υπενθυμίζεται πως η εργοδοσία των «Ελληνικών Γραμμάτων» (του ομίλου Λαμπράκη), ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα στους εργαζόμενους πως βάζει λουκέτο στις 15 Σεπτέμβρη πετώντας στο δρόμο 90 εργαζόμενους.

«Σήμερα τους βγάζουν στην ανεργία, να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της κρίσης του κεφαλαίου. Είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους των "Ελληνικών Γραμμάτων", τους καλούμε να οργανώσουν τη δράση τους για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Καμιά απόλυση, σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα».

«Το κλείσιμο της επιχείρησης και η ανεργία είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που μόνο στόχο έχει τη μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου, καταργούν ακόμη και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα (ασφάλιση, συμβάσεις, σύνταξη, υγεία, παιδεία), οδηγούν στην εξαθλίωση της εκατομμύρια εργάτες» σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ενώ μεταξύ άλλων καταλήγει: «Μας καλούσαν να κάνουμε θυσίες για τα κέρδη τους. Τώρα μας καλούν να θυσιαστούμε για την κρίση τους, να μην το ανεχτούμε».

Στο μεταξύ, χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, με θέμα την απάντηση της εργοδοτικής επιθετικότητας, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Προχτές πραγματοποίησαν εξόρμηση στην έκθεση Βιβλίου, στο Ζάππειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ