Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΣΟ
«Να μην πληρώσουν οι εργάτες την κρίση»!

Πολύμορφες πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, σήμερα. Διαδήλωση αλληλεγγύης στους Ελληνες εργάτες διοργανώνει στο Μπουένος Αϊρες η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Αργεντινής

Σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έχει ορίσει τη σημερινή ημέρα (7 Σεπτέμβρη) ως Διεθνή Ημέρα Δράσης, με κεντρικό σύνθημα να μην πληρώσουν οι εργάτες την καπιταλιστική κρίση. Η ΠΣΟ απευθύνεται προς τα συνδικάτα σε όλες τις χώρες και τα καλεί να δώσουν τη μάχη με βασικά αιτήματα:

  • Οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουν για την κρίση. Οχι στις απολύσεις.
  • Να σταματήσουν οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Διαγραφή των χρεών των χωρών του Τρίτου Κόσμου.
  • Δωρεάν και Δημόσια Υγεία, Εκπαίδευση.
  • Δημόσιες επενδύσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Τη δική τους παρέμβαση προετοιμάζουν στην Ελλάδα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στα πλαίσια αυτά συμμετέχουν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (βλ. σελίδα 17 του «Ρ») δυναμώνοντας με άλλους μαζικούς φορείς του αντιμονοπωλιακού κινήματος την πάλη για Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αντίστοιχη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Ακόμα, σήμερα, ο Βαλεντίν Πάντσο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ, θα έχει συνάντηση με το σωματείο της «Κόκα-Κόλα» στο Ρίο Αχαΐας και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια στιγμή, τη γέφυρα της διεθνιστικής αλληλεγγύης με την εργατική τάξη της χώρας μας δυναμώνουν κι οι εργάτες άλλων χωρών. Ετσι, στο πλαίσιο των δικών τους πρωτοβουλιών οι εργαζόμενοι στην Αργεντινή που πλήρωσαν και πληρώνουν τις συνταγές του ΔΝΤ διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης για τους Ελληνες εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Αργεντινής (CTA) διοργανώνει σήμερα έξω από την Ελληνική Πρεσβεία του Μπουένος Αϊρες στις 13.00 (τοπική ώρα) διαδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ. Οπως σημειώνει και το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του «η διαδήλωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που η εργατική τάξη και ο λαός της Αργεντινής αγωνίζεται ενάντια στην ένταση της εκμετάλλευσης που ακολούθησε την καπιταλιστική κρίση που έζησε τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στη διαδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ».

Στην ίδια κατεύθυνση, ενίσχυσης του ταξικού συντονισμού και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το ΠΑΜΕ διοργανώνει στην Αθήνα πανευρωπαϊκή σύσκεψη των ταξικών συνδικάτων στις 17-18 Σεπτέμβρη 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ