Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περνούν εξετάσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αφού πρώτα ο ΛΑ.Ο.Σ. έβαλε το χεράκι του, υπερψηφίζοντας το μνημόνιο, να «ανοίξουν οι ουρανοί» πάνω απ' τα κεφάλια των ανθρώπων του μόχθου, τώρα προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ' έξω καταγγέλλοντας την κυβέρνηση γιατί εφαρμόζει όσα προβλέπει το μνημόνιο που από κοινού ψήφισαν στη Βουλή. Πέρα όμως απ' τις δημαγωγίες, ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν ξεχνά υπέρ ποίων έχει στρατευτεί. Αυτών τις αξιώσεις αράδιασε σε μια Επίκαιρη Ερώτηση την οποία κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική του Ομάδα στη Βουλή και στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Χαρακτηρίζει λοιπόν «παράλογα μέτρα» την «έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις» και την «αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα», λανθασμένο το «φορολογικό "κίνητρο" (στην ουσία αντικίνητρο) για τον "επαναπατρισμό κεφαλαίων"» και καταγγέλλει «στοχοποίηση της ακίνητης ιδιοκτησίας».

Και προτείνει στην κυβέρνηση «αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου», «ενεργοποίηση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», πάταξη της γραφειοκρατίας που αποτελεί «αντικίνητρο για νέες επενδύσεις», επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά με άμεσο ξεκαθάρισμα του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, «σταθερό φορολογικό σύστημα προσανατολισμένο στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που επενδύουν», «παροχή ρευστότητας στην αγορά», «ξεμπλοκάρισμα» όλων των ξένων επενδύσεων και «διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικής ειρήνης».

Καλείται δε ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει πώς σκοπεύει να «προσελκύσει ξένες επενδύσεις», πώς θα «διευκολύνει την υλοποίηση επενδυτικών προτάσεων», αν θα επιμείνει στην «υπερβολική φορολογία», πώς θα «τονωθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα», τι θα πράξει σε σχέση με τις ΣΔΙΤ, το ΕΣΠΑ, το ΤΕΜΠΜΕ, το νέο αναπτυξιακό νόμο κ.ά.

Είναι προφανές πως οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων δε θα μπορούσαν να θέσουν καλύτερα τα αιτήματά τους. Αλλά πάλι γιατί να το κάνουν όταν διαθέτουν τόσους πρόθυμους σε τόσες θέσεις να τα προωθήσουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ