Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαύρη προπαγάνδα

Οι άνθρωποι έχουν γίνει μάστοροι στην προπαγάνδα και την εξαπάτηση. Ενα ολόκληρο καλοκαίρι βομβάρδιζαν την κοινή γνώμη, με τους «ράμπο» της εφορίας, που είχαν εξαπολυθεί και κυνηγούσαν τη φοροδιαφυγή... Οτι στο στόχαστρο έχουν μπει οι μεγάλοι φοροφυγάδες, αυτοί που διατηρούν πανάκριβα σκάφη αναψυχής και πολυτελείς κατοικίες με αδήλωτες πισίνες. Οτι δημιουργούνται ομάδες κρούσης που θα ελέγξουν τα εισοδήματα των 1.000 πιο πλούσιων Ελλήνων. Τώρα τελευταία, μας λένε ότι θα επαναφέρουν διάταξη νόμου του 1995, σύμφωνα με την οποία η κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, θα συνοδεύεται και με ειδικό τόμο με ονόματα επώνυμων φοροφυγάδων...

Και ενώ μας τάιζαν με φούμαρα, για δήθεν κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής, έφεραν το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο που προβλέπει νέους εξοντωτικούς φόρους, νέες δραστικές περικοπές δαπανών, ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, της ΔΕΗ και των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, απολύσεις προσωπικού, αυξήσεις εισιτηρίων και των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά το νέο αυτό ορυμαγδό, τα κυβερνητικά στελέχη, έβγαιναν το ένα μετά το άλλο και μας έλεγαν: παιδιά, ως εδώ με τα μέτρα, νέα μέτρα δε θα επιβληθούν... Αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, ότι έλεγαν ψέματα. Ενα μήνα μετά τα μέτρα του «επικαιροποιημένου» μνημονίου, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια μας ενημερώνουν, ότι είναι...στην ευχάριστη θέση να μας πληροφορήσουν, ότι πρέπει να καταβάλουμε και άλλο φόρο «αλληλεγγύης»! Αυτό, της εξίσωσης της φορολογίας του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Οτι αρκετά εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας θα παγώσουν τον ερχόμενο χειμώνα, γιατί δε θα είναι σε θέση να προμηθευτούν το πανάκριβο πετρέλαιο, στην τιμή του 1,4 ευρώ το λίτρο.

Εχουμε να κάνουμε με κόμμα - το ΠΑΣΟΚ - αδίστακτο. Είναι καιρός πλέον να το εγκαταλείψουν μαζικά τα λαϊκά στρώματα που το στηρίζουν με την ψήφο τους, όπως και τη ΝΔ. Μόνο με το πολιτικό τσάκισμα και των δύο αστικών κομμάτων σε συνδυασμό με την οργανωμένη λαϊκή πάλη και την αποφασιστική στήριξη του ΚΚΕ θα ανοίξει παράθυρο ελπίδας για τον εργατόκοσμο, που σήμερα υποφέρει και από τον καπιταλισμό και από τους πολιτικούς πάτρωνες του συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ