Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Ευρώπη των ισχυρών σε βάρος των λαών

«Εν τούτω Νίκ(αι)α». Αν κάτι θετικό και παρήγορο έμεινε από τη συνάθροιση της λυκοσυντροφιάς στο κοσμοπολίτικο κέντρο της Γαλλίας, αυτό ήταν η φωνή των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών - (σε πάνω από εκατό χιλιάδες τούς υπολόγισαν οι γαλλικές αρχές) - που διατράνωσαν την αντίθεσή τους σ' αυτήν την Ευρωπαϊκή Ενωση των ισχυρών, που γίνονται ισχυρότεροι και των αδύναμων, που περιπλέκονται στους μηχανισμούς των μεθοδευμένων πλειοψηφιών της, της μεταβλητής γεωμετρίας, του περιορισμού του «βέτο», της επιβολής προκατασκευασμένων αποφάσεων.

Αν κάτι πιστοποιήθηκε, γι' άλλη μια φορά, από τις νεφελώδεις αποφάσεις της έσχατης στιγμής στη Νίκαια, είναι ότι οι ισχυροί αφέντες προχωρούν ακάθεκτοι, κατά τα συμφέροντά τους, διαμοιράζουν τον «ιματισμό» της Ευρώπης, τις αγορές, τις υπηρεσίες και επιβάλλουν, ακόμη στενότερα, την οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους.

Ετσι, η «Ευρώπη των λαών», κατά τις ονειρώξεις ορισμένων αμετανόητων «Ευρωπαϊστών», ισχυροποιεί την ταυτότητά της ως υπόθετο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης. Και αυτό, ανεξάρτητα από τις εμφανιζόμενες ενδοευρωπαϊκές αντιθέσεις, αλλά και του εμφυλίου πολέμου μεταξύ ευρωνομίσματος και δολαρίου και των χρηματιστηριακών παιγνίων.

Την Ευρώπη του Μαμμωνά, και για εντελώς διαφορετικούς λόγους απ' αυτούς που τροφοδοτούν τους λαϊκούς αγώνες, αναθεμάτισε ο λαλίστατος κ. Χριστόδουλος, ανατρέχοντας στην αστική... γαλλική επανάσταση και το «χάραγμα» στο κούτελο, με τη διαγράμμιση του ...Σατανά!

Ακραίο συμβολισμό αυτής της Ευρώπης των μεγάλων αφεντικών, που ενδυναμώνουν τη θέση τους απέναντι στους μικρούς και αδύναμους «υπηκόους» της σχεδιαζόμενης ομοσπονδιοποίησης, αποτελεί η Γερμανία του «Uber Alles» (υπεράνω όλων), που επιχειρεί μέσα από τους νέους συσχετισμούς πλειοψηφιών να προωθήσει την υψηλή επικυριαρχία της στην Ευρώπη, και που με αξίωμα τον «ζωτικό χώρο» αποπειράθηκε να επιβάλει παλιότερα με τον τρόμο ο Χίτλερ.

Και γιατί, μέσα σ' αυτήν τη, μετά τη Νίκαια, παγιοποίηση και θεσμοθέτηση της επικυριαρχίας των ισχυρών, σε βάρος των αδύναμων, χαίρεται και χαμογελάει - συνοφρυωμένος είναι η αλήθεια - ο κ. Σημίτης; Αγνωστες οι βουλές του υψίστου, γνωστές, όμως, οι καταιγίδες που έρχονται.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ