Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει στις συντάξεις

ΣΒΕΤΛΟΓΚΟΡΣΚ.--

Στα «σκαριά» βρίσκεται η απόφαση για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στη Ρωσία, παρά τους πρόσφατους ισχυρισμούς του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν περί αντιθέτου, τουλάχιστον, όπως είπε, πριν το 2014 - 2015, δηλαδή μετά τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα το 2012.

Οπως ανέφερε χτες ο πρόεδρος του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης της Ρωσίας Αντόν Ντρόζντοφ, σε ειδική διάσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση, «δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα». Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αλεξέι Κουντρίν, είχε ...προαναγγείλει την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης τα επόμενα χρόνια, χωρίς ωστόσο να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.

Σημειώνεται πως σήμερα στη Ρωσία οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στα 60 χρόνια και οι γυναίκες στα 55 και ορισμένα επαγγέλματα (ανθρακωρύχοι, ξυλοκόποι, πιλότοι κ.ά.) συνταξιοδοτούνται ακόμα πιο νωρίς, μια κατάκτηση που έχει παραμείνει από τη σοσιαλιστική περίοδο. Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο μέσος όρος προσδόκιμου ζωής στους άνδρες στη Ρωσία στα χρόνια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης έχει κατρακυλήσει κάτω από 60 χρόνια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ