Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Να γίνουν προσλήψεις στο Ταμείο Νομικών

Μπροστά στον κίνδυνο να ανασταλούν υπηρεσίες στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο Πρόνοιας των δικηγόρων, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων Αθήνας» καλεί το δικηγορικό κόσμο της πρωτεύουσας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι τραγική και λειτουργούν χάρη στο φιλότιμο και στις υπερπροσπάθειες των υπαλλήλων, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες.

Εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων Αθήνας πραγματοποίησαν χτες επίσκεψη στο Ταμείο Νομικών, όπου συζήτησαν με εργαζόμενους του Ταμείου και δικηγόρους για τα προβλήματα του κλάδου. Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού η Αγωνιστική Συμπαράταξη ζητά άμεσα την κάλυψη των οργανικών θέσεων στα Ταμεία Πρόνοιας και Νομικών. Μάλιστα, ζητά η πρόσληψη προσωπικού να γίνει με βάση τις σημερινές ανάγκες και όχι με το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα του 1980!

Η αντιπροσωπεία της Αγωνιστικής Συμπαράταξης άσκησε οξεία κριτική και στην πρακτική, με βάση την οποία για κάθε αίτηση που σχετίζεται με οφειλές δικηγόρων στα Ταμεία τους πρέπει να καταβληθεί παράσταση της τάξης των 50 ευρώ για το Ταμείο Πρόνοιας και 100 ευρώ για το Ταμείο Νομικών!

Επίσης, η Συμπαράταξη ζητάει την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζόμενων με το καθεστώς stage.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγετική ομάδα του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ανεξαρτήτως των προθέσεων, συνειδητά ή ασυνείδητα, συμβάλλει σ' αυτό το καθεστώς της σημερινής δουλείας (stage), χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων επισημαίνει τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΔΣΑ. «Δε θέλουν και δεν μπορούν, αναφέρει, να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα μέτρα που προβλέπονται και για τους δικηγόρους από το μνημόνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ