Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ
Δικάζονται επειδή αγωνίζονται

Σε μαζική συμμετοχή στα δικαστήρια καλεί το λαό της περιοχής η Γραμματεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φυλής σήμερα το πρωί

Η ποινικοποίηση των αγώνων του λαϊκού κινήματος και η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται επιχειρείται, για μια ακόμα φορά, στη σημερινή δίκη στην οποία σέρνονται 11 διαδηλωτές της κινητοποίησης που είχε γίνει έξω από τη χωματερή στα Ανω Λιόσια στις 21 Ιούνη του 2005, η οποία μάλιστα είχε αντιμετωπιστεί με απροκάλυπτη βία από τα ΜΑΤ. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της στάσης και της αντίστασης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κάτοικοι και φορείς του Θριασίου και της Δυτικής Αθήνας είχε γίνει στη Λ. ΝΑΤΟ στην είσοδο του Στρατοπέδου ΜΑΚ, με σκοπό να εμποδίσουν τη μεταφορά λυματολάσπης στη χωματερή και η κυβέρνηση της ΝΔ την αντιμετώπισε με απροκάλυπτη ωμή βία, χημικά και δακρυγόνα από μεγάλες δυνάμεις ΜΑΤ και Αστυνομίας. Ο απολογισμός ήταν τρεις κάτοικοι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και δώδεκα διαδηλωτές να συλληφθούν.

Αμέσως μετά την κινητοποίηση, στήθηκε μια ολόκληρη «βιομηχανία μηνύσεων» ενάντια σε κατοίκους, με σκοπό να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι η σημερινή δίκη είναι μία από τις πολλές που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά το κατηγορητήριο για τη σημερινή δίκη που θα γίνει στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έχει στηθεί για τους: Χάρη Κωστόπουλο στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα», Γιάννη Παπαναή, πρόεδρο του τότε Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Φυλής, Στέφανο Βλάχο δήμαρχο Πετρούπολης (αυτοί οι τρεις χαρακτηρίζονται ουσιαστικά ως υποκινητές) και τους κατοίκους Γιάννη Σιάνο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Κώστα Κόκκινο, Βασίλη Τσομπάνη, Νίκο Μητρόπουλο, Κώστα Παπαγιάννη, Κυριακή Συρίγου και Σταύρο Κασκαρίκα.

Σε μαζική συμμετοχή στα δικαστήρια σήμερα το πρωί έχει καλέσει το λαό της περιοχής η Γραμματεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φυλής (αποτελείται από τους δήμους Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής που συνενώθηκαν), ώστε να απαιτήσουν «την απαλλαγή και τη δικαίωση όσων κατηγορούνται».

Την «προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης του λαϊκού κινήματος, που επιχειρείται με την καταδίκη αγωνιστών και αγωνιστριών», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή δίκη, με την οποία σημειώνει «επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη συγκέντρωση για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή (2018-06-07 00:00:00.0)
Επικίνδυνη η συνέχιση λειτουργίας της χωματερής (2010-08-19 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας»! (2006-03-11 00:00:00.0)
Απροκάλυπτη βία σε βάρος των κατοίκων (2005-06-22 00:00:00.0)
«Εγκυμονεί» κινδύνους για τους εργαζόμενους (2005-01-29 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται (2003-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ