Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αναψαν φωτιές» οι Ευαγγελιστές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ενάντια στα σχέδια της εκκλησίας των Ευαγγελιστών στη Φλόριντα των ΗΠΑ να κάψουν αντίτυπα του Κορανίου τάχθηκε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, επικαλούμενος «τις αρχές των Αμερικανών για την ελευθερία και την ανεξιθρησκία», προσθέτοντας ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις κατοχικές δυνάμεις, αλλά και τον αφγανικό στρατό που συστρατεύεται με αυτές. Ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε ότι τέτοιες ενέργειες τροφοδοτούν την προπαγάνδα των Ταλιμπάν, θίγοντας και τα αισθήματα του συνόλου του μουσουλμανικού κόσμου. Στο Αφγανιστάν συνεχίστηκαν οι αντιαμερικανικές κινητοποιήσεις, με τους διαδηλωτές να καίνε αμερικανικές σημαίες με σύνθημα «θάνατος στους Αμερικανούς, τους δημιουργούς της δυστυχίας, τους εχθρούς της ανθρωπότητας», ενώ θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες του μουσουλμανικού κόσμου ζήτησαν παρέμβαση ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια των Ευαγγελιστών.

Ο ηγέτης των Ταλιμπάν, Μουλά Ομάρ, από την πλευρά του εξακολουθεί να δηλώνει ότι οι δυνάμεις του κερδίζουν στον πόλεμο τις δυνάμεις κατοχής, καλώντας τους Αφγανούς να θυμούνται ότι πρέπει να «εξαφανίσουν τους άπιστους».

Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν οι πληγές των καταστροφικών πλημμυρών εξακολουθούν να αιμορραγούν, με τους πληγέντες να παραμένουν σε άθλια κατάσταση αβοήθητοι, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα σύνορα με το Αφγανιστάν, που χτες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ακόμα πέντε άνθρωποι φερόμενοι ως «Ταλιμπάν». Παράλληλα, σε επίθεση «Ταλιμπάν» στην περιοχή Κουράμ σκοτώθηκαν ακόμα 10 άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ