Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση με τις υποκλοπές

Με την εντολή να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν στοιχεία διάπραξης κατασκοπείας, ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των υποκλοπών έπειτα από παραγγελία του προϊστάμενου της εισαγγελίας εφετών, Γ. Σακελάκου. Πρόκειται για την υπόθεση παρακολουθήσεων τηλεφώνων υψηλόβαθμων κρατικών στελεχών (και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή) και επιχειρηματιών την περίοδο 2004 - 2005. Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου, που αποτελεί πλημμέλημα, έτσι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, αφού πέρασαν πέντε χρόνια χωρίς να βρεθούν οι δράστες. Τώρα, ο Γ. Σακελάκος ζητά από τον εισαγγελέα να εντοπίσει εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κατασκοπείας (κακούργημα).

Το αίτημα για την ανάσυρση της υπόθεσης είχε υποβάλει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στα τέλη του Ιούνη, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εντοπίζοντας παραλείψεις στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής, Μιλτ. Παπαϊωάννου, στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, σύμφωνα με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, μιλούσε για ανυπαρξία αναζήτησης ευθυνών στις εμπλεκόμενες εταιρείες, για απουσία ενημέρωσης της αρμόδιας από το Σύνταγμα και τον νόμο ΑΔΑΕ, για ανυπαρξία αξιολόγησης κλήσεων και μηνυμάτων από και προς το εξωτερικό (προς τις ΗΠΑ) για τα 14 καρτοκινητά - «σκιές» της Vodafone και τα καρτοκινητά της ΤΙΜ, για ανυπαρξία αναζήτησης σημαντικών μαρτύρων και ότι άφησαν ανεκμετάλλευτα τα στοιχεία του φακέλου για το θάνατο του Τσαλικίδη.

Ο Κ. Τσαλικίδης ήταν ο εξουσιοδοτημένος χρήστης του λογισμικού νομίμων συνακροάσεων της Vodafone και παραλήπτης του σχετικού υλικού από την προμηθεύτρια εταιρεία Εricsson. Ο θάνατος του τότε είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία και είχε συνδεθεί από την Εισαγγελέα με την υπόθεση των υποκλοπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αυτήν την εξέλιξη η οικογένεια Τσαλικίδη, αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα διερεύνησης εκ νέου, του θανάτου του Κ. Τσαλικίδη. Η οικογένεια επιμένει ότι είναι δολοφονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ