Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η κακοκαιρία έβαλε εμπόδια στις εκδηλώσεις...

...αλλά έδωσε και την ευκαιρία στα Τρίκαλα, όπου πραγματοποιήθηκε τελικά το Φεστιβάλ, να αναδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την έλλειψη μέτρων υποδομής

Πολλοί νέοι και νέες και εργαζόμενοι πέρασαν τις πύλες του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στα Τρίκαλα, την περασμένη Κυριακή. Στις εκδηλώσεις, που λόγω καταρρακτώδους βροχής, τελικά πραγματοποιήθηκαν μέσα στο Μύλο Ματσόπουλου και όχι στον ανοιχτό χώρο που είχε προγραμματιστεί, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ακούσει ροκ τραγούδι, να παρακολουθήσει τα αφιερώματα στο πολιτικό τραγούδι και στον Νίκο Καββαδία όπως και το θεατρικό «Νέοι εργαζόμενοι και απεργία».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στις καταστροφές από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στο νομό, εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών και άλλων έργων υποδομής και στις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των τοπικών αρχών που αφήνουν ανοχύρωτη την περιοχή στα καιρικά φαινόμενα. Και υπογράμμισε ότι οι πληγέντες, ο λαός του νομού πρέπει να βγάλουν τ' αναγκαία συμπεράσματα για την πολιτική που εφαρμόζουν, να καταδικάσουν στις ερχόμενες εκλογές τους υποψήφιους που τη στηρίζουν, να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που μάχεται για τα συμφέροντά τους.

Μίλησε ιδιαίτερα για τη σημασία των εκλογών και κατέληξε: «Μπορούμε να βάλουμε φρένο σε νέα μέτρα που είναι ήδη αποφασισμένα, όπως και τα μνημόνια που δεν ήταν καινούρια και δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Θα λήξουν μόνο εάν τα βάλει στο ντουλάπι ο λαός. Αρα λοιπόν μπορούμε σήμερα και το ΚΚΕ καταθέτει συνολική εναλλακτική πρόταση και εξουσίας. Πρέπει να την εμπιστευθούν αυτήν την πρόταση, να έρθουν κοντά στο κίνημα και να αφήσουν πίσω προκαταλήψεις».

Στη Λάρισα οι εκδηλώσεις την πρώτη μέρα δεν έγιναν λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Η βροχή δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή. Από την κακοκαιρία «γλίτωσε» ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της ΚΝΕ και της θεραπευτικής κοινότητας «Εξοδος», με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», που παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής δεν έγιναν και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ