Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Σε δύο μέρες ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης

Δυο μέρες έμειναν για να ανοίξουν τα φώτα της πολιτείας του 36ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον. Μεθαύριο Πέμπτη αρχίζουν οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν για τρεις ημέρες και θα κορυφωθούν το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, οπότε και θα μιλήσει στο Φεστιβάλ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα το Σάββατο, θα χαιρετίσει στο Φεστιβάλ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

«Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, αυτό είναι το μήνυμα - κάλεσμα που θα εκπέμπει το Φεστιβάλ σε κάθε γωνιά του, με κάθε δραστηριότητά του.

Πλήθος συναυλιών, συζητήσεων, παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και άλλων εκδηλώσεων προγραμματίζονται για το τριήμερο στην κεντρική, στη λαϊκή, στις δυο θεατρικές σκηνές του Φεστιβάλ, αλλά και στα δεκάδες περίπτερα και τους διαμορφωμένους χώρους του.

Ανάμεσά τους, ξεχωρίζουμε δυο μεγάλες συζητήσεις:

  • Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, στη Θεατρική Σκηνή ΙΙ, στις 8 μ.μ., θα γίνει συζήτηση για το Σοσιαλιστικό Ρεαλισμό. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι: Ελένη Μηλιαρονικολάκη, Γιάννης Σκαρπερός, Κώστας Καζάκος και συντονιστής θα είναι ο Βασίλης Κολοβός. Τη συζήτηση θα ακολουθήσει μικρό μουσικό αφιέρωμα σε Σοβιετικούς συνθέτες (Σοστακόβιτς, Προκόφιεφ και Χατζατουριάν) από τα σύνολα μουσικής δωματίου της ΚΝΕ.
  • Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, στη Λαϊκή Σκηνή στις 8 μ.μ., θα γίνει συζήτηση για την καπιταλιστική οικονομική κρίση, με τίτλο: «Θυσίες για την ανάπτυξη των μονοπωλίων ή στον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας τους;». Εισηγήτρια θα είναι η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ράμμος.

Συζήτηση προγραμματίζεται για την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη και στη Διεθνούπολη, με θέμα τον αντικομμουνισμό που εντείνεται και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις 24 αντιπροσωπείες ξένων Οργανώσεων Νεολαίας που θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διοργανώνεται το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από την κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Ελευθερίας) και θα διατρέξει το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το πάρκο «Τρίτση» και πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχουν «αγκαλιάσει» και «χαιρετίσει» πολλοί αθλητές και αθλητικοί φορείς.

Ακόμα, το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα θα έχει ο παιδότοπος του Φεστιβάλ, που μάλιστα φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και πρωινές ώρες το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη.

Στον κινηματογράφο θα προβληθούν πέντε ξένες κινηματογραφικές ταινίες (κάποιες από αυτές προβάλλονται για πρώτη φορά στη χώρα μας) διαρθρωμένες σε δυο αφιερώματα για την οικονομική κρίση και για το σοσιαλισμό.

Ακόμα, θα γίνουν σεμινάρια κρουστών, σεμινάρια πολυφωνικού τραγουδιού και θα λειτουργήσουν δυο εικαστικά εργαστήρια για την τεχνική fresco και για θεατρική μάσκα.

Δεκάδες φυσικά θα είναι και φέτος τα περίπτερα και οι χώροι του Φεστιβάλ για την Παιδεία, τους νέους εργαζόμενους, τους μετανάστες, την πάλη ενάντια στα ναρκωτικά, στον αθλητισμό, στην Εθνική Αντίσταση κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ