Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Προσδοκίες και παρεκτροπές

Η Σάρα Μάιλς σε μια σκηνή από την ταινία «Μεγάλες προσδοκίες»
Η Σάρα Μάιλς σε μια σκηνή από την ταινία «Μεγάλες προσδοκίες»
Ενα εξαιρετικό, κλασικό δράμα εποχής θα παρουσιαστεί σήμερα στις 15.15 από τη ΝΕΤ. Αναφερόμαστε στην ταινία του Τζεφ Χάρντι «Μεγάλες προσδοκίες» με τη μουσική επένδυση του Μορίς Ζαρ και με πρωταγωνιστές τους: Μάικλ Γιορκ, Σάρα Μάιλς, Τζέιμς Μέισον, Αντονι Κουέιλ. Ο μικρός Πιτ ζει με την αδελφή του και τον σιδηρουργό σύζυγό της, Τζο. Ενα βράδυ θα βοηθήσει και θα φυγαδεύσει έναν άγνωστο κατάδικο που έχει δραπετεύσει από τη φυλακή. Μια μέρα, εντελώς αναπάντεχα, ο θείος του δηλώνει στην αδελφή και σ' εκείνον ότι η πλούσια και εκκεντρική ηλικιωμένη κυρία μις Χάβισαμ επιθυμεί να πηγαίνει στον πύργο της ο Πιτ και να παίζει. Σε αυτό το τεράστιο σπίτι, ο νεαρός θα πάει φοβισμένος και θα συναντήσει την Εστέλα, τη γυναίκα της ζωής του. Η χαριτωμένη κοπέλα έχει ακούσει τις συμβουλές της μις Χάβισαμ, έχει γίνει μια μικρή κυρία, με καλούς, αλλά βασανιστικούς τρόπους. Με όποιον άνδρα θα σχετιστεί, θα πρέπει να τον τυραννήσει και να τον εξευτελίσει, όπως εξευτέλισε πριν από πολλά χρόνια ο αρραβωνιαστικός της, τη μις Χάβισαμ, εγκαταλείποντάς της την ημέρα του γάμου τους. ο Πιτ αποφασίζει να γίνει ένας κύριος, να μορφωθεί, να αποκτήσει καλούς τρόπους, ώστε να είναι αντάξιος της Εστέλα. Κάποιος άγνωστος θα τον βοηθήσει στις μεγάλες προσδοκίες του...

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Μπιάνκα» του Νάνι Μορέτι.

Είναι μια δραματική περιπέτεια ιταλικής παραγωγής του 1984, σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη. Ο Μικέλε, καθηγητής των Μαθηματικών, εργάζεται σ' ένα πρωτότυπο και φιλελεύθερο γυμνάσιο, που ονομάζεται «Μέρλιν Μονρόε». Ανάμεσα στις πρωτοτυπίες της διδασκαλίας είναι και το μάθημα της ιστορίας, η οποία διδάσκεται μέσα από τα τραγούδια της δεκαετίας του '60. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί, επίσης, και ένα μπαρ με τζουκ μποξ! Ο καθηγητής ανακατεύεται πολύ στις σχέσεις των φίλων του και προσπαθεί να τους πείσει να μη χωρίσουν, γιατί το θέμα της οικογενειακής ζωής τον απασχολεί έντονα. Φτάνει στο σημείο να του γίνει τέτοια έμμονη ιδέα, που να κατασκοπεύει και τους γείτονές του, να τους «φακελώνει» και να αποφασίζει εκείνος γι' αυτούς, κατατάσσοντάς τους σε «ευτυχισμένους» η «δυστυχισμένους». Κάποιο από τα ζευγάρια που κατοικούν κοντά του θα δολοφονηθεί από έναν άγνωστο και, φυσικά, όλες οι υποψίες θα πέσουν πάνω στον Μικέλε. Με τους Νάνι Μορέτι και Λάουρα Μοράντε.

Από την ΕΤ-1 στις 23.30 «Παρεκτροπές» του Μάικλ Ράντφορντ.

Μια ταινία που καταγράφει πολύ ρεαλιστικά, σε σημείο που ορισμένες στιγμές να γίνεται ενοχλητικό, τις «παρεκτροπές», την παρακμή, τη σαπίλα, την ανηθικότητα που βασιλεύει στην κοινότητα των Ευρωπαίων στην Κένυα. Ενας φόνος θα σταθεί αφορμή για να αποκαλυφθούν όλα τα κοινωνικά απαράδεκτα σκάνδαλα, που επιμελώς έκρυβαν οι αποικιοκράτες. Μια δυνατή ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η διαφθορά, αλλά και το μαγευτικό, ονειρεμένο τοπίο της Κένυα.

Από το MEGA στις 00.45 «Το χέρι που σκοτώνει» του Τζον Μπράντσο. Ενας διάσημος και επιτυχημένος συγγραφέας βιβλίων μυστήριου, με ήρωες τους κατά συρροή δολοφόνους, ξαφνιάζει με τις τρομερές περιγραφές του ακόμη και τους ψυχιάτρους εγκληματολόγους, οι οποίοι απορούν με την ακρίβεια της αφήγησης. Ο συγγραφέας, που κουβαλά μέσα του τρομερά οικογενειακά τραύματα, καταφέρνει να ξεπεράσει τα φαντάσματα του παρελθόντος μονάχα γράφοντας, κάνοντας έτσι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Ομως, κάποια στιγμή η έμπνευσή του θα στερέψει και απελπισμένος θα αναζητήσει βοήθεια σε ψυχοφάρμακα. Μια νεαρή γυναίκα θα βρεθεί δολοφονημένη και ο σερίφης της πόλης θα στρέψει τις υποψίες του στον συγγραφέα. Με τους: Κρις Σάρατον και Κάθριν Μέρι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2005-04-01 00:00:00.0)
Μαγεμένος Απρίλης (2003-05-27 00:00:00.0)
Ραντεβού με την Μπιάνκα (2002-08-31 00:00:00.0)
Επιπόλαιες απιστίες και καταστροφή (1998-07-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ