Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εξοπλισμός σχολείων με ... χορηγίες

«Πάτημα» στο μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολεία του Νομού Λάρισας βρήκε η πολυεθνική ΙΚΕΑ, για να διαφημίσει την «πραμάτεια» της. Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και η «πρωτοβουλία» της να γίνει χορηγός ανακαίνισης των εσωτερικών χώρων του Νηπιαγωγείου Νίκαιας.

Μάλιστα, στην τελετή έναρξης της νέας χρονιάς, στο σχολείο παραβρέθηκε και η διεύθυνση του καταστήματος «ΙΚΕΑ Θεσσαλίας». Εκεί δέχτηκε, δε, τις ευχαριστίες και τους επαίνους «για την ευγενική χορηγία της» του δημάρχου Νίκαιας και εκ νέου υποψήφιου στον διευρυμένο, πλέον, Δήμο Κιλελέρ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Ρ. Κομίτσα. (Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος είχε δώσει στην πολυεθνική την έκταση για την εγκατάσταση του «ΙΚΕΑ Θεσσαλίας» στη Νίκαια , παρά τις καταγγελίες κατοίκων και φορέων της περιοχής ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια).

Η τάχα «ευαίσθητη» για τα παιδιά επιχείρηση, για να τροφοδοτήσει 150 καταστήματά του σε 22 χώρες, εκμεταλλεύεται τη φτηνή εργασία παιδιών στην Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ και την Ινδονησία.

Αλλά ακόμα κι έτσι να μην ήταν τα πράγματα, το γεγονός της παραπάνω «χορηγίας» είναι ενδεικτικό του πώς θα λειτουργούν όλα τα σχολεία σε λίγα χρόνια: Προκειμένου να έχουν θρανία, έδρες, εξοπλισμό, προκειμένου να είναι βαμμένα και καθαρά κ.ο.κ. θα ψάχνουν χορηγούς ή θα κλείνουν αυτοτελώς συμφωνίες με τους επιχειρηματίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των γονιών και των δημοτών των «καλλικρατικών» δήμων που θα πληρώνουν διπλούς και τριπλούς φόρους για την Παιδεία και στο τέλος θα πληρώνουν επιπλέον και ως γονείς για τον εξοπλισμό των σχολείων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ