Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ξανά στα χαρακώματα

Ούτε 48 ώρες δεν άντεξε η - υποτιθέμενη - εκεχειρία και η προβολή του «καλού εαυτού» των επιχειρηματιών - παραγόντων και των υψηλόβαθμων υπαλλήλων τους. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού λύγισαν υπό το βάρος των αντικρουόμενων συμφερόντων και τα προσωπεία «έπεσαν» σε χρόνο... dt.

Χτες στο συμβούλιο της ΕΠΟ (όπου παρίσταται με θεσμικό ρόλο ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας) ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, πρότεινε - ως προσωπική άποψή του - την αντικατάσταση του Τεροβίτσα, στην προεδρία της ΚΕΔ, με τον (νυν διευθυντή ανάπτυξης της διαιτησίας), Κύρο Βασσάρα.

Το ΔΣ στην Ομοσπονδία - προς το παρόν - δε συμφώνησε, από διάφορες ΠΑΕ εκφράστηκε (ανεπίσημα) δυσφορία για την κίνηση, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟ. Οι «κιτρινόμαυροι» υπενθυμίζουν στον Β. Μαρινάκη πως «οποιαδήποτε πρόταση - κατεύθυνση θα πρέπει να έχει προηγουμένως την έγκριση» και των άλλων μελών της Σούπερ Λίγκας. Και μιλάνε για κάποιους που «παρουσιάζουν βραχεία μνήμη και έλλειψη διάθεσης για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου και των αρχών του» (από τη δική τους οπτική).

Οι «πράσινοι» επισημαίνουν ότι δεν είχε εξουσιοδότηση από το Συνεταιρισμό και μιλούν για ενδείξεις «μιας οπαδικής προσέγγισης στο ποδόσφαιρο» και εκμετάλλευση της παρουσίας του με προτάσεις «που προφανώς απηχούν τις θέσεις του ως μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός». Προσθέτοντας ότι «γίνεται εύκολα αντιληπτό σε τι αποσκοπούσαν οι δηλώσεις του περί διαιτησίας της προηγούμενης βδομάδας».

Με ανακοίνωσή του και ο Αρης διαφωνεί με την πρόταση Μαρινάκη επισημαίνοντας ότι δεν είχε εξουσιοδότηση να την καταθέσει. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, από τον Ολυμπιακό ισχυρίζονταν (ανεπίσημα) ότι «δεν τέθηκε ζήτημα αντικατάστασης του Τεροβίτσα απλά συνυπογραφής του ορισμού διαιτητών μαζί με τον Βασσάρα».

Να σημειώσουμε πως αποχωρώντας από τη συνεδρίαση ο μεγαλομέτοχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ανέφερε - υποτίθεται χαριτολογώντας - «ελπίζω να μη χρειαστεί να τα ξαναπούμε το Σαββατοκύριακο»...

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν (ξανά) σε εκούσια στουθοκαμηλίζοντες και ακούσια αφελής ότι τίποτα δεν πρόκειται ουσιαστικά να αλλάξει. Στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια και αντικρουόμενα. Οι νόμοι της αγοράς επιβάλλουν υπεράσπισή τους με κάθε τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ