Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εγγυημένες τιμές για τους παραγωγούς

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής

Εγγυημένη κατώτερη τιμή πώλησης της ελιάς που να διασφαλίζει την επιβίωση των παραγωγών απαίτησε χτες στη Βουλή με Ερώτησή του για τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης. Η κυβερνητική απάντηση ήταν πως αυτά τα θέματα ...τα ρυθμίζει η αγορά.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Κουτσούκος ήταν αρνητικός στο αίτημα των ελαιοπαραγωγών, υποστηρίζοντας πως «να μιλάμε για παρέμβαση στην κατώτερη τιμή στο μέσο μιας κρίσης είναι μία συζήτηση η οποία δεν οδηγεί πουθενά». Πρόσθεσε γενικόλογα ότι η τιμή είναι θέμα της αγοράς, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει υποδομές για ανταγωνιστικότερο προϊόν. Οσον αφορά το ενδεχόμενο αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ ανέφερε ότι στον οργανισμό «δεν υπήρχε σχετικό αίτημα από τους παραγωγούς».

Η κυβέρνηση «παρουσιάζεται και παίζει το γνωστό ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, ότι δηλαδή η αγορά είναι αυτή που καθορίζει», σημείωσε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, προσθέτοντας όμως ότι αποκρύπτει πως «η πολιτική της στηρίζει τα συγκεκριμένα συμφέροντα των εμπόρων, των μεσιτών, των εργοστασιαρχών, αυτών δηλαδή που θέλουν να εκμεταλλευτούν τους ελαιοπαραγωγούς της Χαλκιδικής, αγοράζοντας για μια ακόμα φορά την πράσινη βρώσιμη ελιά σε εξευτελιστικές τιμές». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «προτείνουν 80 λεπτά και 85 λεπτά για την πρώτη ελιά. Μέσο όρο είναι 60 λεπτά με 65 λεπτά» τη στιγμή που «αυτήν την ελιά να την αγοράσεις θέλεις 6 με 7 ευρώ το κιλό». Ο Α.Τζέκης τόνισε ότι «είναι φυσιολογικές οι τιμές που ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί. Γιατί; Γιατί με αυτές τις τιμές μπορούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής, το κόστος ζωής και να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ