Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Το αντάρτικο κίνημα καθοριστικός παράγοντας

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Η εξολόθρευση των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - FARC δεν πρόκειται να φέρει την ειρήνη, «ο μόνος τρόπος είναι μια πολιτική και ειρηνική λύση στον κοινωνικό και ένοπλο αγώνα. Και σε αυτήν τη λύση είμαστε καθοριστικός παράγοντας», αναφέρεται σε ανακοίνωση των FARC που δημοσιεύθηκε στο δίκτυο ANNCOL.

Μία ανακοίνωση που έπεται της επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας στην Λα Μακαρένα της επαρχίας Μέτα - στην κυριολεξία σαρωτικός βομβαρδισμός δίχως να υπάρχει καν πρόβλεψη για τον άμαχο πληθυσμό όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής - κατά την οποία δολοφονήθηκαν πάνω από 20 αντάρτες των FARC, μεταξύ αυτών και ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής, Χόρχε Μπρισένιο, γνωστός ως Μόνο Χοχόι.

Μάλιστα οι FARC προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε «άλλη στρατηγική» στο μόνο που θα συμβάλει «είναι η παράταση του πολέμου», καθώς όπως τονίζουν «όπου υπάρχει η αδικία, εκτοπισμένοι και εξορισμένοι άνθρωποι, συσσώρευση γης και πλούτου, όπου συγκυβερνούν οι ναρκέμποροι και οι παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπου υπάρχει ατιμωρησία, διαφθορά και ακραία φτώχεια... εκεί πάντα θα υπάρχουν οι πραγματικοί και βασικοί λόγοι της ύπαρξης των FARC».

Οι FARC πρότειναν πρόσφατα την έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση Σάντος, αλλά δεν δέχτηκαν τον όρο της μονομερούς εκεχειρίας και του αφοπλισμού πριν την έναρξή του, ενώ σημειώνουν ότι η διαπραγμάτευση έχει νόημα μόνο αν υπάρξουν δεσμεύσεις για σεβασμό της αντίθετης άποψης, πολιτικών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ