Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα προβλήματα των Ρομ

Η αθλιότητα της πολιτικής που υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί πίσω από τα ωραία λόγια και τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι Ρομ και τα παιδιά τους.

Περίπου 800 παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, στο συνοικισμό Δροσερού της Ξάνθης, στοιβάζονται σε λυόμενες αίθουσες και κοντέινερ.

Την ίδια ώρα οι γονείς τους εμπαίζονται εδώ και ένα χρόνο και από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για ενίσχυση 500 Ρομ προκειμένου με επιδότηση να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Πολλοί από αυτούς πήραν την πρώτη δόση της επιδότησης, άνοιξαν τις μικρές επιχειρήσεις τους και μετά η στρόφιγγα έκλεισε. Σήμερα βρίσκονται χρεωμένοι για επένδυση που έκαναν στηριζόμενοι στην επιδότηση που δεν εισέπραξαν.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η υποβάθμιση - γκετοποίηση του συνοικισμού του Δροσερού αποτελεί συνειδητή επιλογή των γαλαζοπράσινων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) τοπικών και κεντρικών διοικήσεων. Για την πολιτική τους, που θέλει να δίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, αποτελεί πολυτέλεια η ικανοποίηση των δικαιωμάτων στη μόρφωση, στην Υγεία, στην εργασία για τη φτωχολογιά. Αλλωστε, θέλουν πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην ανέχεια να εξαγοράζουν ψήφους.

Στις συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, μεγάλης ανόδου της ανεργίας, τα προβλήματα σε συνοικισμούς που ζει η φτωχολογιά οξύνονται. Μόνο η συστράτευσή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, η ένταξή τους στους αγώνες για μεροκάματο, σχολεία, Υγεία μπορεί να δώσει λύση.

Μόνο όταν πάρουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχολογιά την υπόθεση στα χέρια τους μπορούν να ταρακουνηθούν οι πολιτικοί υπηρέτες των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλεμπόρων.

Το ΚΚΕ, όσο περνάει από το χέρι του, θα βοηθήσει στην οργάνωση του κόσμου για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του στη μόρφωση, στη δουλειά, στην Υγεία.

Καλούμε τους κατοίκους του Δροσερού να κάνουν την οργή και αγανάκτηση που νιώθουν ΔΥΝΑΜΗ. Να μην αφήσουν κανέναν από αυτούς - πράσινους και μπλε - που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που ζουν, σε χλωρό κλαρί.

Τους καλούμε να στηρίξουν στις εκλογές στις 7 Νοέμβρη και στο Δήμο και στην Περιφέρεια τα ψηφοδέλτια που συμμετέχουν οι κομμουνιστές. Τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ