Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σπρώχνει στον τζόγο κι άλλα λεφτά των ασφαλισμένων

Για «ηθική υποχρέωση» μίλησε ο πρόεδρος του Ταμείου. Καθαρή η διαφωνία της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ

Να «τζογάρει» και άλλο μέρος των αποθεματικών του, αγοράζοντας και άλλες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, αποφάσισε προχτές η πλειοψηφία της διοίκησης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Για να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή ο πρόεδρος του Ταμείου, Α. Κιντής, έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αποτελεί «ηθική υποχρέωση» για να στηριχθεί η οικονομία που βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση! Για να ενισχυθεί, στην πραγματικότητα, το τραπεζικό κεφάλαιο. Η απόφαση αφορά στην αγορά ενός εκατομμυρίου μετοχών που κοστίζουν περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην απόφαση αντιτάχθηκε η Χρ. Λαμπούδη, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Ταμείου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δημόσιο. Τόνισε ότι πρόκειται για μια απόφαση στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία στόχο έχει να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά των Ταμείων, δηλαδή τα λεφτά των ασφαλισμένων, για να ενισχύσει παραπέρα το μεγάλο κεφάλαιο. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη βιώσει καλά τι σημαίνει τζογάρισμα των αποθεματικών καθώς το ΤΕΑΔΥ έχει πληρώσει την πολιτική αυτή μέσα από τα περίφημα δομημένα ομόλογα, ενώ οι ασφαλισμένοι του είδαν το 2008 τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών που είχε να μειώνεται κατά 30,3% μόνο μέσα σε 42 μέρες. Ακόμα έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι οι μετοχές της Εθνικής, τις οποίες έχει ήδη το ΤΕΑΔΥ, πριν μερικά χρόνια ήταν στα 30 ευρώ η χρηματιστηριακή τους αξία και τώρα έχει πέσει κάτω από τα 10 ευρώ.

Την απόφαση καταψήφισαν και άλλοι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων που πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ αλλά είπαν ότι δε συμφωνούν με το σκεπτικό του στελέχους του ΠΑΜΕ. Επομένως, δεν είναι αντίθετοι στο τζογάρισμα των αποθεματικών και στη στήριξη του κεφαλαίου. Με άλλα λόγια, καταψήφισαν χωρίς να διαφωνούν, μόνο και μόνο για «να ρίξουν στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ