Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Εννιά χρόνια ιμπεριαλιστικού πολέμου

Σημαντικές απώλειες μετράνε οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Πακιστάν
Σημαντικές απώλειες μετράνε οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο Πακιστάν
ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν χτες, σύμφωνα με τις αμερικανοΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, στο Αφγανιστάν, σε συγκρούσεις, ανήμερα της συμπλήρωσης εννιά χρόνων ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σύμφωνα με τις κατοχικές δυνάμεις, πραγματοποιήθηκαν σειρά αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων συγκρούσεων στην επαρχία Τακάρ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων εναντίον των «Ταλιμπάν» στις περιοχές του νότου. Τα στοιχεία των νεκρών ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεταξύ τους και άμαχοι.

Οι «Ταλιμπάν» από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι παραμένουν ισχυροί στις θέσεις τους και δε θα ηττηθούν από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ ο εγκάθετος Πρόεδρος, Χαμίντ Καρζάι, συνεχίζει να «χτίζει» το «Συμβούλιο Ειρήνης», που υποτίθεται ότι θα διαπραγματευτεί με τους «μαχητές», στη βάση της εξαγοράς, προκειμένου να συνεργαστούν με τη φιλοϊμπεριαλιστική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή το μέτωπο του ιμπεριαλιστικού πολέμου διευρύνεται καθημερινά στο Πακιστάν, όπου χτες πραγματοποιήθηκαν νέες αμερικανικές επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέση με τις επιθέσεις, τις οποίες χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες και αντιπαραγωγικές, προσθέτοντας ότι παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τη στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες διαρρέουν συνεχώς ότι υπάρχει συμφωνημένη συνεργασία για τον περιορισμό της δύναμης των «Ταλιμπάν». Ο εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπντούλ Μπασίτ, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις «δεν συμβάλλουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», χωρίς να δίνει ημερομηνία ανοίγματος του κύριου δρόμου ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, από το Πακιστάν, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, από την πλευρά του να χαρακτηρίζει την κατάσταση στις περιοχές των φυλών δύσκολη και περίπλοκη. Επίσης, ακόμα και χτες το ΝΑΤΟικό κονβόι 54 οχημάτων που χτυπήθηκε από ενόπλους την Τετάρτη, εξακολουθούσε να φλέγεται.

Χτες σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας εναντίον τεμένους Σούφι, στο Καράτσι, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 65.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίθεση σε αμερικανική βάση (2012-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η ...εκδίκηση (2011-05-27 00:00:00.0)
Επιθέσεις και συμβόλαια ανοικοδόμησης (2010-11-11 00:00:00.0)
Ετοιμασίες για «παζάρια» με Ταλιμπάν (2010-09-29 00:00:00.0)
Μακελειό αμάχων (2009-09-30 00:00:00.0)
Με συνεργασία Πακιστάν οι αμερικανικές επιθέσεις (2008-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ