Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Προάγγελος του «Καλλικράτη» στην «εξοικονόμηση πόρων»

Καταργεί εφτά κλίνες σε ένα συνοικιακό νοσοκομείο με 108 κρεβάτια

Το σταμάτημα του εφοδιασμού με ενδοφακούς - που χρησιμοποιούνται στις εγχειρήσεις για καταρράκτη - απ' τους προμηθευτές άδραξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πατησίων για να καταργήσει εφτά κρεβάτια σε ένα συνοικιακό νοσοκομείο με 108 κρεβάτια. Η εξέλιξη αυτή προϊδεάζει για τις αλλαγές χρήσεων που θα μπορούν να κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων στο πλαίσιο της καλλικρατικής δομής της χώρας, όπου οι ανάγκες για τις παροχές Υγείας θα υποτάσσονται στον «εξορθολογισμό» των δαπανών.

Λόγω λοιπόν του εμπάργκο των προμηθευτών, σταμάτησαν οι επεμβάσεις για καταρράκτη. Ετσι έμειναν χωρίς χρήση τα 12 κρεβάτια του οφθαλμολογικού τμήματος που συστεγάζονταν με άλλα 7 κρεβάτια του παθολογικού τομέα. Με αιτιολογικό το ότι δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό και επειδή δεν είχε κίνηση το οφθαλμολογικό, η Διοίκηση του νοσοκομείου «μετακίνησε προσωρινά» - χωρίς καμιά γνωμοδότηση όπως ορίζει ακόμα και η ισχύουσα νομοθεσία απ' το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και το Επιστημονικό Συμβούλιο - τα εφτά κρεβάτια στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου. Με άλλα λόγια, μετέφερε ένα κομμάτι του παθολογικού τομέα στο χειρουργικό τομέα. Δηλαδή τους έβαλε λουκέτο. Ετσι «εξοικονομεί» μιάμιση βάρδια σε προσωπικό, καθώς με την επαναλειτουργία του οφθαλμολογικού, αυτό το τμήμα λειτουργεί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Δε θα λειτουργεί πια όλο το 24ωρο για τα υπόλοιπα εφτά κρεβάτια όπως συνέβαινε μέχρι τώρα! Χάνονται έτσι εφτά κλίνες νοσηλείας. Μάλιστα, για τρεις κλίνες απ' αυτές η διοίκηση τις άλλαξε και χρήση.

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρης Μαντζουράτος με έγγραφό του ζητά απ' τον διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Μπιλιάνη να εξηγήσει ποιο θεσμικό όργανο προχώρησε σε αυτές τις αποφάσεις, που οδηγούν σε μείωση της δύναμης του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ