Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διευρύνεται η φορολογική αδικία

Την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων που επιβάλλει με το νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση, «διευρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη φορολογική αδικία», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) και σημειώνει πως η αύξηση αυτή επιβλήθηκε παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις ότι δε θα επιβληθούν νέοι φόροι.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση της ΕΒΣΘ:

  • Αναφέρεται ότι τα βασικά φορολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παραμένουν και επιδεινώνονται με το νέο προϋπολογισμό. «Ετσι διαπιστώνουμε ότι διατηρείται το άδικο φορολογικό σύστημα με τον κατ' επιλογή λογιστικό ή εξωλογιστικό προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος, τον εξωλογιστικό προσδιορισμό του ΦΠΑ, τη διατήρηση του συντελεστή 25% στις ΟΕ και ΕΕ και του 35% στους συνεταιρισμούς, την απαγόρευση στις ΜΜΕ να δηλώσουν ζημίες ή πραγματικά κέρδη κάτω από το υποθετικό όριο κερδών...».
  • Καταδικάζεται η μηδενική αύξηση του κοινωνικού πόρου προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και η μη καταβολή των οφειλόμενων 93 δισ. στον ΟΑΕΕ, που αυξάνει το έλλειμμα του οργανισμού και επιβαρύνει για άλλη μια φορά τους ασφαλισμένους, αφού προβλέπεται αύξηση των εισφορών τους.
  • Παρατηρείται ότι και πάλι ο προϋπολογισμός δεν έχει κοινωνικό πρόσωπο, τη στιγμή που υπάρχει στασιμότητα ή και μείωση στις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τις συντάξεις, την περίθαλψη.
  • Συμπεραίνεται ότι ο προϋπολογισμός δεν επιφέρει δίκαιη κατανομή του εισοδήματος και δεν έχει καμία αναπτυξιακή προοπτική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ