Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Νέα προσχήματα κατά του λαϊκού κινήματος

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Για άλλη μία φορά ο περίφημος υπολογιστής του δολοφονημένου από τις κολομβιανές δυνάμεις ανώτατου στελέχους του αντάρτικου κινήματος των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Ραούλ Ρέγιες, γίνεται το «όχημα» για την προώθηση και εφαρμογή μέτρων ασύλληπτης καταστολής του λαϊκού κινήματος. Οσο αδιανόητο και εάν ακούγεται, η αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας προχωρά στη σύσταση «ειδικής μονάδας καταπολέμησης της διάδοσης και παραγωγής πυρηνικών όπλων», με στόχο, λένε, να αποτρέψουν την «απόκτηση πυρηνικού υλικού από τις FARC» και την «παραγωγή "βρώμικης" βόμβας». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο στρατηγός Ραφαέλ Πάρα, επικεφαλής της νέας αυτής ομάδας του στρατού, σύμφωνα με το BBC.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, της Βραζιλίας και του Περού, στην Κολομβία, με θέμα την ασφάλεια των διασυνοριακών τους περιοχών στον Αμαζόνιο, την «τρομοκρατία» και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, με τις τρεις χώρες να συμφωνούν σε προκαταρκτικό στάδιο στη σύσταση μίας κεντρικής υπηρεσίας ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των στρατών των τριών χωρών.

Ευκαιρίας δοθείσης ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, Εντγκαρ Σέλι, έθεσε ζήτημα «του ευρύτερου δικτύου των FARC στο έδαφος της Βραζιλίας μέχρι το Μανάους». Στη διάχυση του κινδύνου από τις FARC συνέβαλε και ο στρατηγός Φρανσίσκο Κοντρέρας, επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Περού, που κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανάφερε, σύμφωνα με το «Radio Caracol», ότι «οι αντάρτες των FARC κάνουν χρήση του εδάφους του Περού ως διαφυγή και ανάπαυση από τις μάχες με τον κολομβιανό στρατό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ