Τρίτη 26 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Προεκλογικός εμπαιγμός με τις προκαταβολές των επιδοτήσεων

Να «αξιοποιήσει» προεκλογικώς την καταβολή του 50% των αγροτικών επιδοτήσεων του 2010, έσπευσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης.

Πήγε χτες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ανακοινώσει ότι από σήμερα το απόγευμα αρχίζει να μπαίνει στους λογαριασμούς των αγροτοκτηνοτρόφων το 50% της ενιαίας ενίσχυσης και πως μέχρι αύριο Τετάρτη η πληρωμή της προκαταβολής θα έχει ολοκληρωθεί. Επίσης ανακοίνωσε ότι στα μέσα Δεκέμβρη θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης και στον «ντορβά» της δημιουργίας προεκλογικών εντυπώσεων πρόσθεσε ότι επίκεινται μέσα στο 2010 πληρωμές επιδοτήσεων για νέους αγρότες και αγροτοπεριβαλλοντικά μέτρα, που έτσι κι αλλιώς θα γίνονταν. Ανακοίνωσε ακόμα ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη του 2011 θα έχει πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι - αλλά έτσι δεν καλύπτεται η άρνηση της κυβέρνησης να καταβάλει αποζημιώσεις για τις τεράστιες ζημιές από το πράσινο σκουλήκι - ενώ επίσης ανακοίνωσε ότι το Μάρτη θα καταβληθεί η επιστροφή για τον Ειδικό Φόρο Πετρελαίου στους αγρότες και το Μάη η επιστροφή του ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση εμπαίζει την αγροτιά σε όλα τα επίπεδα επιχειρώντας να υφαρπάξει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για να δικαιολογήσει στη συνέχεια την αντιαγροτική της πολιτική, για να δικαιολογήσει την πολιτική του μνημονίου. Ομως αυτή η πολιτική πλήττει καίρια την αγροτιά. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι εισπράττουν ακόμα πιο μειωμένες επιδοτήσεις φέτος, λόγω του ελέγχου υγείας της νέας ΚΑΠ και η επικείμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ θα τις πετσοκόψει ακόμα περισσότερο. Οσον αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, η αύξηση του ειδικού φόρου έφτασε το 35%, ενώ και στον ΦΠΑ ο συντελεστής ανέβηκε στο 21%, ανεβάζοντας κι άλλο το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής, ενώ έρχεται και νέα αύξηση του ΦΠΑ, συνολικά.

Η φτωχομεσαία αγροτιά καλείται να καταδικάσει αυτήν την πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος. Από φέτος όσοι έχουν επιδοτήσεις κάτω από 200 ευρώ αποκλείονται και δε θα πάρουν τίποτα, μετά τα όσα ψήφισε η ΝΔ στον έλεγχο υγείας της νέας ΚΑΠ και εφαρμόζει τώρα το ΠΑΣΟΚ. Και επιπλέον η καταβολή των όλο και μειωμένων αγροτικών επιδοτήσεων δεν αποτελεί καμία παροχή της εκάστοτε κυβέρνησης. Η αγροτιά καλείται να αντισταθεί και να καταδικάσει αυτήν την πολιτική. Στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καλείται να ενισχύσει τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους επιχειρούν να την εμπαίξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ