Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ενοχλεί η αφίσα του Τσε

Η αφίσα του θρυλικού επαναστάτη Τσε, στα γραφεία του ΚΚ Ισραήλ και του Μετώπου για την Ειρήνη (Χαντάς) στην ισραηλινή Βουλή (Κνεσέτ) ενόχλησε τον ακροδεξιό βουλευτή της Εθνικής Ενωσης Μίχαελ Μπεν Αρί ο οποίος ζήτησε με γραπτό αίτημά του από τον πρόεδρο της Βουλής να κατεβάσει την αφίσα από τον τοίχο της αίθουσας.

Το σκεπτικό του εν λόγω αντιδραστικού πολιτικού είναι το ίδιο με όσων φοβούνται τον Τσε ακόμα και νεκρό. Δήλωσε εντελώς κυνικά: «Ο Γκεβάρα ήταν ένας εχθρός του ελεύθερου κόσμου, ένας κομμουνιστής και άθεος, η ιδεολογία του οποίου οδηγεί στην αναρχία» και πρόσθεσε: «στον αραβικό κόσμο έχει γίνει ένα σύμβολο για πολλούς από αυτούς που αντιμετωπίζουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες στο Μπιλίν και στο Νιλίν (σ.σ. είναι τα σημεία όπου κάθε Παρασκευή φιλειρινιστές διαδηλώνουν ενάντια στο τείχος της βαρβαρότητας του Ισραήλ), φορώντας μπλούζες με την εικόνα του Τσε».

Ο Μοχαμέντ Μπάρακ, στέλεχος του ΚΚ Ισραήλ και του Χαντάς, απαντώντας στην αντικομμουνιστική πρόκληση σημείωσε με έμφαση: «Μπράβο στον Τσε. Αν ακόμα ενοχλεί φασίστες και ρατσιστές, σημαίνει ότι ο αγώνας συνεχίζεται Hasta la victoria siempre! (Μέχρι την νίκη για πάντα)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ