Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΗΤΕΙΑ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Απλήρωτοι από τον περασμένο Γενάρη

Σε επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για το ότι παραμένουν απλήρωτοι από το Γενάρη του 2010 έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στα έργα κατασκευής του αεροδρομίου Σητείας Κρήτης και το τμήμα του Β/Δ άξονα στο Χαμέζι Σητείας, αποστέλλοντας από τις 15 Οκτώβρη Εξώδικη Πρόσκληση και Διαμαρτυρία προς την ανάδοχο εταιρεία «ΕΡΚΑΤ ΑΕ» που έχει από το 2006 αναλάβει το έργο.

Οι εργαζόμενοι, κρεμώντας ένα μεγάλο πανό έξω από το εργοτάξιο με το σύνθημα «Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας», δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να συνεχιστούν οι εργασίες, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την κατασκευαστική εταιρεία για ψεύτικες υποσχέσεις και κοροϊδία. Τα αδιέξοδα είναι ιδιαίτερα δραματικά για τους εργαζόμενους, ενώ οι μετανάστες εργάτες που απασχολούνται στο έργο (περίπου το 60%) δεν έχουν ούτε πού να μείνουν.

Από τη μεριά της εταιρείας αυτό που λέει είναι ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά το κράτος που δεν τους καταβάλλει τα χρήματα που οφείλει. Η Περιφέρεια Κρήτης λέει ότι η εταιρεία έχει δώσει πλαστές εγγυητικές επιστολές, οπότε δεν μπορούν να πληρώσουν. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ κράτους και εταιρείας και ζητούν να λυθεί άμεσα το ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ