Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Σήμερα απεργούν

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε χιλιάδες ηλικιωμένους. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών (στη Β. Σοφίας).

Οι εργαζόμενοι, που φθάνουν περίπου τις 4.000, αντιμετωπίζουν και πάλι το πρόβλημα της λήξης του προγράμματος, δηλαδή του κινδύνου να βρεθούν στο δρόμο και να σταματήσει η παροχή υπηρεσιών στους ηλικιωμένους που τις έχουν ανάγκη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το πρόγραμμα να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους που εξακολουθούν να μένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες.

Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται ότι τέτοιες υπηρεσίες δεν μπορούν να παρέχονται ως προγράμματα με ημερομηνία λήξης από τον κάθε δήμο ξεχωριστά, αλλά πρέπει ενταχθούν σε ένα πλαίσιο αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παροχών Υγείας - Πρόνοιας. Να είναι 100% χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό και να υπαχθούν στο υπουργείο Υγείας, με τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ