Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Διεκδίκησαν το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά ... αλλά αντιμετωπίστηκαν με τα ΜΑΤ!

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των πυροσβεστών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των πυροσβεστών
«Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Η λαϊκή ρήση «έδεσε» χτες με τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση την κινητοποίηση των συμβασιούχων πυροσβεστών. Οταν οι συμβασιούχοι δεν ικανοποιήθηκαν από τους καθησυχασμούς και τις υποσχέσεις τόσο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή όσο και του υφυπουργού Μ. Οθωνα και έφτασαν στη Βουλή (από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου αρχικά συγκεντρώθηκαν), ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων.

Στη συγκέντρωση των συμβασιούχων πυροσβεστών, στην Λ. Κατεχάκη, μοναδικός συμπαραστάτης τους στο δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ήταν το ΠΑΜΕ, με το στέλεχός του, Δημήτρη Αγκαβανάκη, καθώς κανένας άλλος εκπρόσωπος κόμματος, παράταξης ή συνδικαλιστικού φορέα δεν εμφανίστηκε. Ο Δ. Αγκαβανάκης, επεσήμανε ότι «το ΠΑΜΕ, για πολλοστή φορά είναι εδώ, για να καταγγείλει μαζί σας όλους αυτούς τους απατεώνες που σας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια. Εμείς απαιτούμε άμεσα όλοι να έχετε πλήρη εργασία, με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων. Το δικαίωμα στην εργασία πρέπει να είναι για όλους. Το εννοούμε και θα το κατακτήσουμε με αγώνες και μόνο». Παράλληλα τους υπενθύμισε πως πριν από 11 μήνες, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε αντίστοιχη κινητοποίησή τους, τους υποσχόταν πως το θέμα της εργασιακής τους αποκατάστασης θα λυθεί άμεσα. «Από αυτό το βήμα πέρσι, έταζαν λαγούς με πετραχήλια. Πού είναι σήμερα; Τους καταγγέλλουμε και τους καταδικάζουμε».

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ υπογράμμισε στους συγκεντρωμένους πως «σήμερα μπορείτε να βγάλετε εύκολα συμπεράσματα για τον καθένα. Τι είναι και τι κάνει. Αυτό στο οποίο επιμένουμε είναι η καταδίκη αυτή να γίνει και στις εκλογές τώρα και στους αγώνες. Μετά τις εκλογές, το κίνημα πιο δυναμωμένο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση».

Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία των συμβασιούχων συναντήθηκε με τον Χ. Παπουτσή και τον Μ. Οθωνα που τους τόνισαν πως «με βάση δεσμεύσεις του πρωθυπουργού μας, του κ. Παπανδρέου, ό,τι είχαμε να κάνουμε από την πλευρά μας, το έχουμε κάνει προς εσάς, τηρώντας όλες τις υποσχέσεις μας» και πως η νομοθετική ρύθμιση για το πόσοι θα απορροφηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα ως μόνιμοι βρίσκεται στη διακυβερνητική διαβούλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ