Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Αγγουράκης

Τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, με στόχο την εμπορευματοποίησή τους, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, με Ερώτησή του στην Επιτροπή της ΕΕ, σχετικά με το μέλλον του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων - που απειλούνται με απόλυση μετά το Δεκέμβρη του 2010 - για μόνιμη και σταθερή εργασία και για δωρεάν παροχή Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, με ενιαίο και δημόσιο χαρακτήρα, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

H Ερώτηση προς την Κομισιόν έχει ως εξής:

«Σε εργασιακή ομηρία βρίσκονται περίπου 4.500 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε πάνω από 100.000 ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μέσω των δήμων, συγχρηματοδοτείται από κοινοτικά κονδύλια και εθνικούς πόρους και αναμένεται η χρηματοδότησή του να σταματήσει στο τέλος του 2010.

Ακόμη μία φορά η πολιτική της ΕΕ και των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιεί τα κοινοτικά κονδύλια - που είναι χρήματα των εργαζομένων των κρατών - μελών της ΕΕ - όχι για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τη δημιουργία σταθερών, μόνιμων και με δικαιώματα θέσεων εργασίας, αλλά για την προετοιμασία της διάσπασης του ενιαίου χαρακτήρα της παροχής υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, με στόχο την εμπορευματοποίησή τους.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και γενικά για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ενταγμένες αποκλειστικά στο Υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτούμενες από τον κρατικό προϋπολογισμό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ