Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Υποσιτίζονται παιδιά λόγω περικοπών

Σε υποσιτισμό καταδικάζει η κυβέρνηση 270 πρόσφυγες - ανάμεσά τους και 53 παιδιά - αιτούντες άσυλο, που ζουν στον καταυλισμό του Ερυθρού Σταυρού στο Λαύριο.

Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, το κονδύλι για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη φέτος θα μειωθεί από 1,2 σε 1,1 εκατ. ευρώ (δηλαδή κατά 8,3%) στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών στις δαπάνες για κοινωνικές παροχές. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας για την περικοπή επικαλέστηκε τις «υπερβολικές παροχές» που αφορούν σε καρβέλια ψωμιού, οδοντόκρεμες και σαμπουάν! Οι πρόσφυγες σταμάτησαν μόλις πριν από μερικές μέρες την απεργία πείνας που είχαν ξεκινήσει, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσής τους, καταγγέλλοντας υποσιτισμό, ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη, έλλειψη σε υλικά καθαρισμού και πάνω απ' όλα το διαρκές αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συναντήθηκε με εκπροσώπους των προσφύγων, τους ζήτησε ξανά να εκκενώσουν προσωρινά το ένα από τα τρία κτίρια του καταυλισμού υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη στατικότητας. Οι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν, καθώς φοβούνται ότι πρόκειται για μεθόδευση της κυβέρνησης στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την επαναπροώθησή τους στις χώρες καταγωγής τους, όπου καραδοκούν οι διώξεις, οι φυλακές και ο θάνατος. «Ολα είναι ψέματα. Το κτίριο απλώς θέλει μερεμέτια», δήλωσε μετά τη συνάντηση μέλος της επιτροπής, ο οποίος κατάγγειλε ότι για αρκετές μέρες έτρωγαν σκέτα μακαρόνια και πλιγούρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ